יועצו של נשיא ארצות הברית, ג'ארד קושנר, נפגש הלילה (רביעי) עם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמן, כך דיווחה סוכנות הידיעות הסעודית. השניים דנו בסיכוי להשיג שלום במזרח התיכון וחשיבות של חידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. קושנר ניצל את הגעתו לאיחוד האמירויות יחד עם המשלחת הישראלית בעקבות הסכם הנורמליזציה בין שתי המדינות כדי לבצע סבב ביקורים במדינות המפרץ. 

המראת המטוס לאבו דאבי. צילום: עומר מירון/לע"מ

אתמול אמר קושנר, שהוא גם חתו של הנשיא טראמפ, כי "זה אפשרי והגיוני שכל 22 המדינות הערביות יוכלו לנרמל את היחסים על ישראל ביום מן הימים". בראיון לסוכנות הידיעות של איחוד האמירויות הוא חשף כי ייתכן והעולם יהיה עד למדינה רביעית נוספת שתעשה זאת בחודשים הקרובים.

"בואו נקווה שהשנה" השיב קושנר כשנשאל האם זה יכול לקחת גם שנים או חודשים לראות מדינה ערבית רביעית שתסכים לנרמל יחסים עם ישראל, וחמק מלענות מי היא המדינה המדוברת. "ברור שהכול יכול לקרות, אבל המציאות מראה שהרבה אנשים מביטים בהערכה ובקנאה על הצעד שעשתה איחוד האמירויות הערביות", אמר והוסיף: "הרבה אנשים מעוניינים בגישה לטכנולוגיה, למשאבים וליכולות ישראל לישראל". עוד שיבח קושנר: "ישראל היא כמו עמק הסיליקון של המזרח התיכון".

"אם נתבונן בדברים מזווית הראייה של המאמינים, אני יודע כי מוסלמים רבים באיחוד האמירויות הערביות מתרגשים להתפלל במסגד אל-אקצה. אני חושב שזו תחילתו של משהו מרגש מאוד, והתקווה שלי היא שיותר ויותר מדינות ירצו בכך". בדבריו הדגיש קושנר את חשיבות התהליך גם בהיבט המדיני-ביטחוני, ואמר: "איננו נוכל לפתור בעיות אם לא נדון בהן", והוסיף: "נרמול היחסים יהפוך את המזרח התיכון למקום חזק יותר ויציב יותר".

כששב ונשאל על האפשרות כי מדינה ערבית רביעית תחתום על הסכם שלום עם ישראל, הדגיש: "אני מאמין שזה הגיוני שהם יעשו את הצעד הזה, ואני מאמין שזה הדבר הנכון לעשות", והסביר את גישתו: "אני אופטימיסט וזו הברכה והקללה שלי בחיים. יותר כיף להיות אופטימיסט מאשר להיות פסימיסט, כי יש אלף סיבות לכך שזה צריך לקרות".