נתניהו נפגש עם נציגי עולם התרבות: האם ההופעות יחזרו בחודש הבא?

במהלך הפגישה דנו המשתתפים במתווה הפתיחה לעולם האירועים והתרבות, שצפוי לחזור לחיים בהקדם האפשרי עם תחילת השימוש בדרכון הירוק. "רה"מ הבטיח לעשות ככל שביכולתו לקידום מתווה הפתיחה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כיכר "הבימה" ריקה מאדם
כיכר "הבימה" ריקה מאדם | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה
walla video test11 | צילום:

את הפגישה הוביל המפיק אלירן ברדוגו, מראשי המאבק של עולם התרבות. בין המשתתפים הנוספים: גיא בסר מקבוצת בלו סטון, יוסי שוורץ מקבוצת פורום ב"ש, לינדה אביטן בעלת חברת תאורה והגברה, אריאל ראידמן בעל חברת קייטרינג ויורב הראל מקבוצת NMC.

"אנו מוקירים תודה לרה"מ נתניהו על שקיבלנו אוזן קשובה אוהדת ואוהבת, לשר האוצר ישראל כ"ץ ולפרופסור נחמן אש", מסר ברדוגו בתום הפגישה. "כבר כמעט שנה שעולם האירועים עומד דומם ומחכה לישועה. היום בפגישה דברנו על 200 אלף איש ללא פרנסה שמשוועים לחזור לעבוד ולהתפרנס".

"ראש הממשלה נתן את מילתו לעשות כל שביכולתו על מנת לקדם את מתווה הפתיחה תוך שמירה על בטיחות ובריאות כל המשתתפים. זהו רגע קריטי לעולם האירועים והתרבות ואנו נמשיך לקדם מתווה מהיר ויעיל שיביא לרווחתם של מאות אלפי עובדי התעשייה ולרווחת הציבור כולו שצמא לחזור לשגרה".

מחאת התרבות
מחאת התרבות | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

הוא הוסיף: "בעזרת שר האוצר ושר התרבות מצאנו פתרון, והפתרון שאנחנו מביאים היום הוא 70 מיליון שקלים להופעות שיועברו דרך הרשויות שיהיו מחויבות לתת את זה להופעות. זה מסובסד. זה יביא וימלא את האולמות". נתניהו הדגיש כי "שישה מיליון שקלים לאמנים הוותיקים, באמת, חלק מהם סובל סבל גדול מאוד. זה מפיח חיים, וזה יהיה בעוד כמה שבועות. עולם התרבות שהוא מהעולמות הסגורים יהיה הראשון שיהנה מהתוכנית הדרכון הירוק. מעכשיו צריך להגיד: ׳אנחנו דור מחוסן'".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
תרבות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף