"בהתרגשות אדירה, אני שמח לשתף שהחלטתי להגיש את מועמדותי לרשימת מפלגת העבודה", כתב שפע ברשתות החברתיות. "בחרתי לצאת לדרך הזאת מתוך אמונה גדולה ובמטרה להצטרף לחברתי מרב מיכאלי, יו"ר המפלגה, לקידום התחדשות המחנה הדמוקרטי והליברלי בישראל".
עוד כתב שפע כי "הממשלה הזו שכחה את תפקידה כלפי הציבור, לכן הצבעתי בעד הפלתה וכעת, אפעל בכל כוחי כדי להוביל לשינוי אמיתי שכל כך נחוץ למדינה שלנו. מרב היא מנהיגה אמיצה, ערכית ונחושה ויהיה לי הכבוד להצטרף אליה לרשימה שלא רק מדברת על דמוקרטיה, אלא מקיימת אותה הלכה למעשה".
כזכור, חברי מפלגת העבודה, המדשדשת בסקרים מתחת לאחוז החסימה ונתונה באחת מתקופות השפל בתולדותיה, בחרו אתמול בערב במיכאלי ליו"ר המפלגה, זאת לאחר שזכתה ב-77 אחוז מקולות המצביעים. למקום השני הגיע אבי שקד עם כ-19% מהקולות, ואחריו גיל ביילין עם 2.7% בלבד.
מיכאלי:"המטרה שלי הייתה להרים את מפלגת העבודה על הרגליים ולהחזיר אותה, בטווח הרחוק, להיות מפלגת שלטון, אבל אני רוצה שקודם כל תעמוד על הרגליים בזכות עצמה ותעבור את אחוז החסימה בצורה איתנה. רק אז היא תעשה את המו''מ של איך למקסם את הקולות בגוש. רון חולדאי הוא בהחלט איש מפלגת העבודה, ואני קוראת לכולם ולכולן לחזור הביתה. שוחחתי עמו הבוקר, אני אבנה את המפלגה וננהל את המגעים למקסום הכוחות. הדבר הכי משמעותי מבחינתי הוא להחזיר את מפלגת העבודה להיות בית של אמת ובית פוליטי לכל אלה שאין להם ייצוג".