נתניהו ביקר באילת לרגל פתיחת ענף התיירות; ראש העיר זעם: "הפך זאת לאירוע פוליטי"

ראש הממשלה ביקר בעיר לרגל חידוש הפעילות והשתתף בטקס הממלכתי לציון שחרור אילת והנפת דגל הדיו ה-72. מאיר יצחק הלוי תקף: "יש בכך בוטות וחוסר רגישות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת קבינט הקורונה (קרדיט: ללא) | צילום:
בנימין נתניהו וגילה גמליאל בחוף הים
בנימין נתניהו וגילה גמליאל בחוף הים | צילום: קובי גדעון, לע''מ

נתניהו אמר: "מאוד התרשמתי מהתנדבותם של האזרחים שבאו לנקות את החופים, זו דוגמה ומופת. אנחנו חייבים לשמור על החופים שלנו, על המדינה שלנו, על הגנת הסביבה. השרה גמליאל תביא מחר לממשלה תכנית עם תקציב כדי לנקות את החופים. אני מאוד מתרשם מעבודת המשרד להגנת הסביבה, מהרשות להגנת הטבע והאזרחים. האזרחים זה הדבר הכי מלבב, מאוד מרשים ונוגע ללב. יש כאן עוד הרבה עבודה".

השרה גמליאל אמרה: ״כדי להתגבר על המערכה אנחנו צריכים לגייס עשרות מיליוני שקלים שיושקעו בניקיון החופים. יש לנו אפשרות לתבוע את חברת הביטוח של הספינה האחראית לזיהום, ונעשה הכל כדי לאתר אותה. חובתנו המוסרית כלפי הציבור והסביבה היא לאתר את האחראיים לאירוע. המטרה שלנו היא לפתוח את עונת הרחצה בזמן. אנחנו צריכים להסתכל לעבר העתיד - האירוע הזה ואירועים נוספים בעולם מלמדים אותנו עד כמה נחוץ להיגמל מהדלקים המזהמים ולעבור לאנרגיות מתחדשות״.

"מאחל ליום בו מדינת ישראל תהיה מדינה שחוזרת לשפיות"

בנימין נתניהו באילת
בנימין נתניהו באילת | צילום: דודו בכר
מאיר יצחק הלוי
מאיר יצחק הלוי | צילום: הדס פרוש, פלאש 90
תגיות:
בנימין נתניהו
/
אילת
/
התו הירוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף