ח''כ כסיף יגיש תלונה במח"ש: "גרסת המשטרה - שרשרת של שקרים"

חבר הכנסת מהרשימה המשותפת טען בכאן ב' כי "מעבר להתנהגות הברברית, הם משקרים ומשנים גרסה כל הזמן. מפקד הכוח דיבר איתי לפני האירוע, בגלל שאני ח''כ"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןלוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מפקד תחנת שלם סנ"צ רונן חזוט מתייחס לתקרית עם חה"כ כסיף. צילום: באדיבות המשטרה | צילום:
כסיף מטופל לאחר שהותקף
כסיף מטופל לאחר שהותקף | צילום: ניצן רון

לבסוף, כסיף התייחס לתגובת יו''ר הכנסת יריב לוין, שהגן עליו וגינה את האלימות נגדו, ואמר כי "זו חובתו כיו''ר הכנסת, הוא מילא אותה וטוב שכך".

על טענות המשטרה כי כסיף היה זה שפעל ראשון באלימות השיב עו"ד חקלאי: "אז אני אומר בצורה מאוד חדה, עם כל ההערכה לעבודת המשטרה, מדובר בשקר מדהים, בכזב מוחלט. החוק והפקודות מכריחים או מחייבים את שוטרי היס"מ לשאת מצלמות גוף, החל מאוקטובר 2020 השר לבט"פ פרסם את זה, עברו כל שוטרי היס"מ הכשרה כיצד להפעיל את מצלמות הגוף. אילו הגרסה של המשטרה הייתה אמיתית, הם היו משחררים את הצילומים ממצלמות הגוף ,העובדה שעד עכשיו לא שחררו שום סרטון מוכיחה שמדובר בשקר מוחלט וזה חמור כמעט כמו התקיפה עצמה".

"מח"ש פתחה בבדיקה וכמובן שח"כ כסיף יגיע לחקירה במח"ש ברגע שהוא יזומן אבל מכיוון שיש לו בצדק אמון מאוד מוגבל במחלקה לחקירות שוטרים, אני אומר את זה בצער, זאת אומרת שהמחלקה לחקירות שוטרים לא תמיד עושה את מלאכתה נאמנה, אנחנו יודעים על עשרות מקרים בהם המשטרה נהגה באלימות קשה, עצרה אנשים במסגרת מעצרי שווא או זימנה לחקירות הפחדה, ובהרבה מקרים סגרו את התיקים. אני אפנה בשמו של ח"כ כסיף ליועמ"ש, מנדלבליט, ונדרוש שהוא יפקח באופן צמוד על חקירת מח"ש כדי שאיש לא יוכל לטייח דבר, כדי שהאמת תצא לאור", הוסיף.

"אני אומר בצורה מאוד חדה, אני רוצה להאמין שמשטרת ישראל לא תעשה את זה במקרה הזה אבל מתוך ניסיון עצוב אני יודע שיש תיאומי עדויות וגרסאות, עצם העובדה שמשטרת ישראל כבר הוציאה גרסה כוזבת וחזרה בה מלמדת שיש פה ניסיון לשבש חקירה, תחילה דובר על אגרוף מטעמו, אח"כ המשטרה דיברה על בעיטה מטעמו, שניהם לא היו ולא נבראו - מדובר בשקר. הוא הותקף בצורה חמורה וזה קו אדום, חבר פרלמנט במדינת ישראל מותקף בידי שוטרים בצורה חמורה. אנחנו גם נגיע למח"ש ובמקביל נדרוש מהיועמ"ש שיפקח באופן צמוד על החקירה במח"ש", סיים עו"ד חקלאי את דבריו.

תגיות:
משטרת ישראל
/
עופר כסיף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף