עוד אמרו, כי "בזמן הלחימה בעזה בנט הצהיר שממשלת השמאל ירדה מהפרק. היום, רק שבוע לאחר מכן, למרות ששום דבר לא השתנה, בנט דוהר לממשלת שמאל בתירוץ של מניעת בחירות. אבל כשבנט פסל את ממשלת השמאל בזמן הלחימה, אלטרנטיבת הבחירות הייתה רלוונטית באותה מידה כמו היום. עכשיו התברר שהתירוץ הזה היה רק אמצעי להסחת הדעת של הימין".
מוקדם יותר הבוקר הציע ראש הממשלה נתניהו ליו"ר תקווה חדשה, גדעון סער, לכהן ראשון ברוטציה אם יסכים להצטרף לממשלתו, בנוסף להתחייבות מצד נתניהו לקדם הגבלת כהונה. על פי ההצעה, מדובר ברוטציה משולשת כאשר בנט יכהן שלישי.
כעבור זמן קצר הודיע סער בציוץ בטוויטר כי הוא דוחה את ההצעה: "עמדתנו ומחוייבותנו היתה ונותרה: החלפת שלטון נתניהו. בהתאם לכך נמשיך לפעול. המלצה חמה לימים הקרובים: התעלמו מספינים".