מפלגת העבודה הודיעה: חוק ההסדרים לא יקודם ללא הסכמות עם החקלאים

בצל זעם החקלאים על אישור הרפורמה בחקלאות, חברי הכנסת דנים ברפורמה. "מאות אלפי הקולות שניתנו במרחב הכפרי לממשלת השינוי חשים נבגדים", אמרו במטה המחאה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מחאת החקלאים נגד רפורמת הייבוא (צילום רחפן: שגיא קליין, הערבה התיכונה) | צילום:

לדבריהם, "החלטת הממשלה היום לאשר את הרפורמה בחקלאות בתוך חוק ההסדרים, מבלי להגיע עמנו להסכמות, היא בבחינת גרזן על צווארה של החקלאות הישראלית. במקום לטפל ברשתות השיווק אשר קובעות את המחיר לצרכן, החליטו ללכת בצעד חריג וחד צדדי נגד החקלאים ואת המחיר הכבד ישלמו תושבי מדינת ישראל שללא חקלאות מקומית יהיו שבויים של בעלי ההון והממון אשר מחזיקים בכל שרשרת הערך כאשר הן גם הקמעונאיות, גם הסיטונאיות וגם היבואניות. גם כעת, לאחר החלטת הממשלה, נמשיך להיאבק בכל הכוח נגד הרפורמה כפי שהיא מונחת כעת ונפעל שהכנסת תתקן את ההחלטה ותמנע את התוצאות ההרסניות שלה".

שי חג׳ג׳ יו״ר מרכז השלטון האזורי ומהנהגת החקלאים, המנהלים מו״מ עם האוצר והחקלאות אמר הבוקר כי כעת "הקרב עובר לכנסת, ואנחנו מקווים כי הכנסת תתקן את ההחלטה ותמנע את התוצאות ההרסניות של הרפורמה. רוב חברי הכנסת יודעים שהרפורמה הרסנית, ואני רוצה להאמין שהם ילכו עם האמת שלהם ולא יתנו יד לפגיעה אנושה בענף החקלאות".

תגיות:
חוק ההסדרים
/
רפורמה בחקלאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף