רה"מ החליט: מייק הרצוג, אחיו של נשיא המדינה, ימונה לשגריר ישראל בארה"ב

נפתלי בנט הודיע כי מינויו של הרצוג, תת אלוף במילואים, הושג בהסכמה עם שר החוץ יאיר לפיד, ויכהן גם במהלך כהונתו בראשות הממשלה: "בעל ניסיון עשיר בזירה המדינית"

אנה ברסקי צילום: פרטי
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

הוא שירת 40 שנים בצה"ל, במהלכם שימש כראש החטיבה לתכנון אסטרטגי וכן כמזכיר צבאי וראש מטה שר הביטחון בתקופת כהונתם של ארבעה שרי ביטחון

הרצוג "לקח חלק פעיל במשאים ומתנים מדיניים רבים תחת חמישה ראשי ממשלה, ושימש כשליח מדיני מיוחד מטעם ראש הממשלה בשנים 2009-2014", כך נכתב בהודעת מינויו, והיה חבר בצוות שניהל את המשא ומתן עם סוריה.

מיכאל (מייק) הרצוג
מיכאל (מייק) הרצוג | צילום: חיים צח, לע''מ

"לאור ניסיונו העשיר וארוך השנים בזירה הביטחונית והמדינית, והיכרותו המעמיקה עם הסוגיות האסטרטגיות הניצבות בפני מדינת ישראל, בראשן הגרעין האיראני, החליט ראש הממשלה למנותו לתפקיד השגריר בארה"ב", הוסיף בנט בהודעה.

רה"מ איחל לו הצלחה רבה במילוי תפקידו, "לנוכח האתגרים המשמעותיים בזירה המדינית", ומינויו יובא לאישור הממשלה בהקדם.

תגיות:
נפתלי בנט
/
יאיר לפיד
/
בוז'י הרצוג
/
מייק הרצוג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף