ביקורת בממשלה על בנט: "מוטב היה אם השיחה עם אביו של הלוחם שנפצע הייתה נראית אחרת"

יו"ר ועדת החוץ והביטחון חבר הכנסת רם בן ברק מתח ביקורת ב-103FM על רה"מ ששוחח עם אביו של לוחם מג"ב, בראל חדריה שמואלי, שנפצע בעימותים בגבול עזה, אך הוסיף: "בנט צלצל כי אכפת לו"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מפגין פלסטיני יורה באקדח דרך הגדר בגבול רצועת עזה (צילום: רשתות חברתיות ערביות) | צילום:

עוד הוסיף, וטען: "אין ספק שצריך לתחקר את האירוע הזה ולהסיק מסקנות. התוצאה שלו מעידה יותר מכל שהיו דברים שהיו צריכים להיראות אחרת. חרך כזה זו פרצה, שמצד אחד עומד חייל ומן הצד השני פלסטיני, וכל אחד יכול להוציא נשק ולירות. זה לא היה צריך לקרות, לא היו צריכים להגיע אנשים לחרך".

כמו כן, התייחס חבר הכנסת  לתקיפת צה"ל הלילה בכמה מוקדים ברצועת עזה, בתגובה לשיגור הבלונים אל עבר ישראל, והסביר: "הממשלה שינתה את המשוואה ונגיב על כל בלון תבערה". עוד הוסיף, ואמר: "אי אפשר יהיה לסבול את הבלונים והירי לאורך זמן, וצריך לחשוב איך אפשר לעשות זאת. חמאס הוא ארגון טרור, ויהיה מאוד קשה להגיע איתו להסכמות". חבר הכנסת התחייב: "חמאס יצטרך להבין שכללי המשחק השתנו, ואם הוא לא יבין? יכול להיות שזה יתפתח למשהו יותר גדול".

בהמשך התייחס יו"ר ועדת החוץ והביטחון לביקורת על היעדר התגובה לתקיפת החייל: "צריך לפעול בכל הזירות באחריות. לאפשר לתושבים חיים נורמליים ולא לגרור אותנו למשהו שלא היינו רוצים. אנחנו לא צריכים להגיע למצב שבגלל גורמים מסוימים אנחנו עושים פעולות שלא התכוונו אליהן, או פותחים במבצעים שלא רצינו. אם נעשה - נעשה את זה בזמן שאנחנו רוצים".

לקראת פגישתם הצפויה של ראש הממשלה בנט ונשיא המדינה ביידן, אמר ח"כ בן ברק: "אין לי שום ספק שהיה נכון לישראל אם היו מקפידים להישאר בהסכם הגרעין. היו בו הרבה מאוד חורים אך איראן הייתה מוגבלת. האם ההסכם היה טוב? לא. האם היה צריך לנסות לשפר אותו? כן. אך לא היה צריך לצאת ממנו באופן בו עשו זאת".

תגיות:
נפתלי בנט
/
רם בן ברק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף