בהתמודדות המתמשכת בין ארה"ב ואיראן, בעוד ישראל והמדינות הערביות הסוניות שמתפקדות כצדדים המתעניינים ביותר ומגיבות מהצד, כולם ממצמצות במידה מסוימת. פחות ברור לאן מועדות פניו של העימות הגרעיני. ארה"ב מצמצה ראשונה.
במסגרת הסכם הגרעין של שנת 2015, הורשתה טהרן להחזיק עשרות צנטריפוגות מתקדמות אלה. מספר מצומצם מאוד, בהשוואה למאות שהיא מחזיקה כיום.
כפי שהדברים עומדים, טהרן עדיין תצטרך לוותר על כל האורניום המועשר ב-60 ו-20 אחוזים שברשותה, ועל רוב האורניום המועשר בחמישה אחוזים שברשותה, על מנת כדי להסיר את הסנקציות.
לפיד אמר בקול רם את מה שרק מבקרים ישראלים, מדעני גרעין ומדי פעם מפקדי צה"ל אמרו בשנים האחרונות, כאשר מנהיגים פוליטיים ישראלים מהממשלה הנוכחית ומממשלות קודמות הזהירו לגבי התקדמות איראן לנשק גרעיני.
אך באמירתו, לפיד הפחית את הדחיפות שהביעה ישראל בניסיונותיה להגביר את הלחץ בניסיון למנוע מאיראן להגיע לפצצה גרעינית.
כל אלה שאלות פתוחות.
אבל המצמוץ מכל הצדדים במהלך השבועות ואף הימים האחרונים החל לעצב מחדש את הגיאופוליטיקה סביב הנושא, ונראה שאנחנו צפויים ללא מעט שינויים והפתעות.