כלי תקשורת בלוב ובסעודיה מדווחים הערב (רביעי) כי ראש הממשלה הזמנית בלוב, עבד אל-חמיד דבייבה, נפגש עם בכירים ישראלים, בינהם גם ראש המוסד, דוד ברנע, במהלך ביקורו בירדן. על פי הדיווחים, השניים דנו בשיתוף פעולה ביטחוני בין ישראל ולוב ובסוגית נרמול היחסים. לשכתו של דבייבה הכחישה את דבר הפגישה.

בחודש נובמבר האחרון, דווח ב"מעריב" כי צלה הקטן של ישראל הוטל על הפסגה הבינלאומית בענייני לוב בפריז, כאשר ברקע נשמעו רחשים על כינון יחסים דיפלומטיים בין ירושלים לטריפולי. לפי מקורות בוועידה, נשקלה גם הזמנתן של ישראל, יוון וקפריסין, שכמדינות הים התיכון יש להן עניין ישיר במתרחש בלוב - אך לבסוף הוחלט שלא להזמינן.

כמו כן, דווח כי על פי ידיעות בתקשורת הערבית, הגנרל חליפה חפתר, הבטיח שאם ייבחר, יצטרף להסכמי הנורמליזציה עם ישראל. הוא גם שיגר לביקור חשאי בישראל את בנו סדאם חפתר, לשיחות עם בכירים בארץ על הכרזה אפשרית על כינון יחסים – וזאת תמורת תמיכה בסיוע בשיקומה של לוב, בנוסף לסיוע ביטחוני.

לפי מקורות דיפלומטיים, הוגש עד כה סיוע ישראלי לחפתר באמצעות ובתיאום עם מצרים, שנשיאה עבדל פאתח א־סיסי השתתף אף הוא בפסגת פריז. ראש ממשלת לוב עבד אל-חמיד דבייבה אמר לכתב "מעריב" בפריז כי ההחלטה בשאלת כינון היחסים עם ישראל צריכה להתקבל על ידי העם הלובי, אחרי הבחירות הדמוקרטיות במדינה.

לשאלת "מעריב", מה יעשה אם הוא בעצמו ימשיך לכהן כראש ממשלה נבחר או שהבחירות יידחו, השיב: "אז אפעל לפי האינטרסים של העם הלובי ולפי החלטתו". הנשיא אל־משרי, איש האחים המוסלמים, מתנגד לעריכת הבחירות, אף שבפריז, בלחץ המשתתפים, נתן את הסכמתו המסויגת לקיומן. לשאלה לגבי היחסים עם ישראל, השיב כי "נושא זה יידון אחר כך". עם זאת, גם הוא לא פסל את האפשרות על הסף.