"מדובר באמירה מאוד חשובה בתצורה של חתימה על הסכם ביטחוני, זה דבר שהוא כאילו נותן מסגרת ביקורטרית לכאורה לשיתופי פעולה, למכירת נשק, לשיתופי פעולה מודיעיניים וכדומה", אמר.
לדבריו, "זה מתחיל עם בחריין שהיא לא המדינה הכי משמעותית במפרץ אך עם קשר מאוד ברור לסעודיה, וכמובן נדמה שזו סנונית ראשונה אחרי מרוקו, פעם ראשונה שאנו רואים את זה קורה עם מדינה במפרץ. אני מניח שיגיעו מדינות נוספות".
"פעם ראשונה ששר ביטחון לפחות בגלוי נמצא במפרץ אז זו היסטוריה ראשונה, ופעם ראשונה שיש הסכם עם מזכר ביטחוני שנחתם עם מדינה במפרץ, ובדרך הייתה פה עוד היסטוריה. עלינו על מטוס הראם הוותיק של חיל האוויר, וטסנו מעל סעודיה פעם ראשונה באופן רשמי, כל הדברים נותנים נופך היסטוריה לאירוע. יש פה גם תרגיל שחיל הים לוקח בו חלק", הסביר.