בנט: "כואב לכם שלא ריסקתי את הכלכלה"; נתניהו: "מתפאר בכישלונות"

ראש הממשלה תקף במהלך דיון 40 החתימות את הליכוד והאופוזיציה: "ארבע פעמים כשלתם בניסיון להקים ממשלה". נתניהו: "לאימפוטנטיות הזו אתה קורא מדיניות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נפתלי בנט
נפתלי בנט | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
3
גלריה

דיון 40 חתימות מתקיים היום (שני) במליאת הכנסת. נושא הדיון אותו יזם ח"כ יעקב אשר ובו ישתתף גם ראש הממשלה נפתלי בנט הוא  "חוסר מנהיגות ואובדן השליטה של ראש הממשלה מול מגפת הקורונה שמסכנים את חייהם של אזרחי ישראל ומאיימים על יציבות המשק".

"יש אנשים אמיתיים בחוץ שלא רוצים שהילדים ירקבו בבית, שלא רוצים להגיע לגל צרות נפשיות בגלל הפאניקה שלכם. לכן, התפיסה שלנו, היא לתת לציבור את הכלים להגן על עצמו, לתמוך, התפיסה שלי היא תפיסה שאנחנו כמדינה לא יכולים, גם אם תצעקו, אנחנו לא רוצים את הסגרים שהטלתי. כואב לכם שהפסקתי את מזוודות המזומנים? כואב לכם שמנענו בחירות חמישיות? שישיות? שביעיות? זה החזון שלכם", הוסיף.

בתגובה, תקף ח"כ אקוניס:  "היית שר בממשלה, היית חלק מהמדיניות הזו". בנט השיב לו: "ההבדל ביני לבינך שאני ניהלתי עסק". ח"כ ארבל הוסיף: "אנשים מתים". מספר חברי כנסת מהאופוזיציה הוצאו מהמליאה.

"רפול מינה את גונן שגב, אז הוא אחראי אליו? תפסיק להתחמק", תקף נתניהו את בנט והוסיף, "אלו תוכנות ריגול שנועדו לשימוש נגד הטרור. תוכנות ריגול שנועדו לסכל טרור ולהילחם באויבינו הפכו לכלי במשטרה נגד האזרחים, בניגוד לכל נורמה וחוק. הדבר מקביל לשימוש של צה"ל במטוסי F35 נגד העם. יש דרך אחת לטפל בזה - לא בתמרונים, לא תמרוצים, לא בכל מיני דרכים שלא יהיו מקובלות על כל יושבי הבית הזה, או מרביתם. הדרך לעשות זאת היא באמצעות חקירה עצמאית, חזקה ובלתי תלויה, שתהא מקובלת על שני צדי הבית הזה. רק כך נשקם את אמון הציבור".

בהתייחסו לנגיף הקורונה, אמר נתניהו: "נפתלי שאל מה כואב לנו. אני אגיד לך מה: בתוך חודשים ספורים אתה והממשלה הכושלת שלך הרסת את כל ההישגים שהבאנו למדינה ולאזרחים. לפני שמונה חודשים, העברנו לכם את המדינה הראשונה בעולם שיצאה בשלום מהקורונה, דורגנו אז בחמישייה הראשונה בעולם בהצלחה בהתמודדות עם המגיפה. היום - הספרון החדש של בנט שהוא חייב להעתיק, זה איך להיכנע למגיפה. זה בדיוק מה שעשיתם. בחודשים האחרונים נפטרו בישראל מהקורונה כמעט 3,000 ישראלים, לצערי הם מתו לשווא, כי היום יש לנו חיסונים".

"בנט שמשתמש בדחליל הסגר, כבר לא היה סגר חודש לפני הבחירות. אין צורך בסגר כשיש חיסונים, אבל יש צורך לפעמים להגביל התקהלויות, לחבוש מסיכות, להעצים חיסונים. החיסון השלישי חיכה ו-1000 מתו. כל מה שהייתם צריכים זה לשלוח מטוס לקחת את החיסונים. לא עשיתם דבר, עוד 2000 מתו. המחלקות עמוסות. הייתי עכשיו בהדסה, ראיתי את זה. אנשים דוחים ניתוחים, יש 1,200 חולים קשים עם החיסונים, איזה כישלון. איך הוא מתפאר בכישלונות פה, כל אזרחי ישראל מבינים את זה. בנט יכול היה לצמצם את ההתקהלויות,  להשקיע מאמץ אמיתי, אבל במקום זאת - הוא עמד חסר אונים מול מכחישת הקורונה שהוא מינה כשרת החינוך", הוסיף.

לדבריו, "עמדנו כאיש אחד בישיבות הליליות, אתה בנט לא עשית כלום, לחוסר המעש הזה ולאימפוטנטיות הזו אתה קורא מדיניות. זה לא רק בקורונה, אני יכול לומר דבר אחד - בעזרת ה' נצא מהגל הזה, אבל כשזה יקרה זה לא יקרה בזכות בנט אלא למרות בנט. זה יקרה בגללך בנט, במחיר יציאה מהגל הנוכחי שיהיה גבוה מיתר המדינות".

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

בהתייחסו לסוגיה האיראנית אמר נתניהו: "במשמרת שלנו, כשארה״ב דהרה להסכם מסוכן עם איראן, נלחמתי נגדו בכל במה ובכל פורום. יצאתי לקונגרס ונלחמתי נגד ההסכם גם כשכאן בארץ תמכו בו, חלק מאותם אנשים יושבים היום בממשלה. הבאנו את ארה״ב לפרוש מההסכם הזה ולהטיל סנקציות נגד איראן. עשינו זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה כי זו המשימה העליונה של ראש ממשלה בישראל - להבטיח את ביטחונה ועתידה של המדינה שלנו".

ח''כ גלית דיסטל-אטבריאן
ח''כ גלית דיסטל-אטבריאן | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
תגיות:
נפתלי בנט
/
מליאת הכנסת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף