מד"א יצא בשבועות האחרונים עם קריאה דחופה לתרומות דם, בשל מחסור משמעותי במנות דם. אלא שסערה התחוללה תוך כדי, כאשר בציבור החרדי מחו על שינוי טופס התרומות, וחלקם נענו לקריאות להחרים את הפעילות הנעשית דרך מד"א. השינוי המדובר נגע לשדה שכלל "אמא" ו"אבא" ושונה ל-"הורה 1" ו-"הורה 2".
הוא סיכם את הדיון באומרו: "מד"א צריכים את משרד הבריאות ויש להם עניין למצוא חן בעיני שר הבריאות. אינני קורא להחרים או לא לתרום, אלא שיתרמו לבתי החולים ודרך ארגונים ולא דרך מי שמחפש למצוא חן בעיני ניצן הורביץ ומי שפוגע בערכי המשפחה. יש לי חברים רבים במד"א וביניהם יש חסידי סאטמר וחרדים - איפה הם? איך הם נותנים לזה לקרות?".
מהאגודה למען הלהט"ב נמסר: "הצלת חיים ופיקוח נפש קודמים לכל מחלוקת. מצער לראות שבשם השנאה ללהט״ב לקחו אלפי חולים שזקוקים למנות דם כבני ערובה. הקמפיין שפועל בימים האחרונים וקורא להפסיק לתרום דם הוא קמפיין מרושע שמסכן חיי אדם. זה צעד לא אנושי, לא ערכי וחסר אחריות שפוגע אך ורק באלפי חולים הזקוקים למנות דם כדי לחיות. אנחנו בקהילה הגאה מתגייסים למאמץ בעקבות החוסר וקוראים גם לכל אחד ואחת להמשיך לתרום דם ולהציל חיים".