ינון השיב: "זה פשוט לא נכון, זה שגפני אומר שהבסיס לקיומנו הוא התורה אני לא אומר שזה רק. אני אומר שבלי התורה אין כלום. אתה רוצה להיות מדינה בלי תורה? אין משמעות למדינה בלי תורה, מצד שני יש משמעות לתורה בלי מדינה. אתה מבין? אני ציוני, אחרי מה שעברנו 2,000 שנה אני חושב שאנחנו צריכים גם את התורה ביד אחת וגם את הנשק ביד".
"הייתי קצין, בע"ה אשלח את הילדים שלי לצבא, המדינה הזו קדושה בעיניי. אבל עדיין, היא לא מגיע לרמת קדושת התורה. אבן הראשה זה התורה, בלי זה אנחנו מתבוללים בגלות ובארץ הקודש. אתם לא מבינים את הדבר הבסיסי הזה? אם אותו לא מבינים אנחנו בבעיה יוסטון", הוסיף.
כספית הגיב: "אנחנו באמת בבעיה פה. אני לא מסכים. בימי הגדולים הייתי אומר הבל הבלים. אני לא מסכים לאף מילה - התורה הרבה יותר גדולה מגפני, החרדים בכלל לא לומדים תורה. הם עוסקים בפלפולי גמרא ותלמוד כל הלילה. בלי התורה אין לנו זכות בארץ הזו, אם זה היה תלוי בגפני היינו עדיין בגולה והיינו נשחתים בשואה. עד שקמה הציונות, וספר התורה זה הספר שלי ואני מת עליו, אני אפילו מדפדף בו מדי פעם, אבל המדינה הזו באמת קדושה והיא קמה כי הציונים החליטו להתנער מהגטו החרדי באירופה, לצאת החוצה, להבין שאנחנו לא יכולים לסמוך על השם כי יש לו עוד כמה עניינים".
"אנחנו חייבים לחזור קודם למולדת שלנו שהזכות עליה כתובה בתורה. הוא מנסה לנכס לעצמו העלוב הזה את התורה, התורה תהיה לפניו וגם אחריו. אחרי שחברת ה'לומדים' תחזור להיות חברת בני האדם. עם ישראל נמצא כאן ומגן על עצמו בזכות בניו ובנותיו שמתגייסים. גפני הוא האויב של כל זה. אני לא מאמין ולא מקווה שתתגייסו, בסדר, ויתרנו. לפחות תפסיקו להכתיב לנו איך לחיות, להוציא מהמחנה חלק ניכר מעם ישראל עם הדרישות שלכם ותפסיקו להתעלק על המדינה הזו", סיכם.