מוקדם יותר קיים שר החוץ יאיר לפיד תדרוך לתקשורת בעקבות הערכת מצב שבוצעה במשרד החוץ בנוגע למשבר בין רוסיה ואוקראינה. בפתח דבריו הבהיר לפיד: "ההתקפה הרוסית על אוקראינה היא הפרה חמורה של הסדר הבינלאומי, ואנו מגנים אותה. ישראל מגנה את ההתקפה ונערכת לסיוע הומניטרי לאזרחי אוקראינה".
הוא הוסיף כי "לישראל יש יחסים ארוכים וטובים עם רוסיה ואוקראינה. עלינו לשמור על שלומם של אנשי הסוכנות שנמצאים באוקראינה שנשארים שם כדי לסייע לאזרחים היהודים. אני קורא לכל אזרח לצאת מאוקראינה. ישנם מספר מעברי גבול ליציאה בטוחה וחלקה. אזרחים שזקוקים לסיוע יכולים לפנות למשרד החוץ".
עוד אמר, כי "מעברי הגבול בהם מוצבים אנשינו, הם מעבר מֶדִיקָה בגבול הפולני, מעבר וישְנֵה נֶמֵצְקֵה בגבול הסלובקי, מעבר זָהוּן להונגריה, מעבר פָּלָאנְקָה למולדובה ומעבר סִירֶט לרומניה. תיאמנו מראש עם כל המדינות האלה – פולין, הונגריה, רומניה, סלובקיה ומולדובה – יציאת ישראלים בטוחה וחלקה. אני מודה מפה לממשלות שם על הסיוע והרצון הטוב".