בפתח דבריו אמר בנט: "זה בוקר מיוחד מאוד. אני מאוד נרגש ושמח להיות כאן הבוקר, ולהוציא לדרך את משלחת הסיוע שתקים בית חולים שדה במערב אוקראינה. בשבוע האחרון כל השותפים הנפלאים שנמצאים כאן עובדים במרץ מסביב לשעון כדי שהיוזמה הזו תקרום עור וגידים, ותצא לדרך. היו כמה מכשולים בדרך אבל התגברנו".
"חשוב לי לומר: ישראל מושיטה את ידה לסיוע במשבר באוקראינה מזה כמה שבועות, ממש מהרגע הראשון - באפיקים שונים ומגוונים. אנחנו מנהלים את המשבר המצער הזה בצורה רגישה, נדיבה ואחראית, תוך איזון בין השיקולים השונים - והם מורכבים", הדגיש. "ממש מהימים הראשונים הוצאנו מטוסי סיוע עם טונות רבות של ציוד רפואי ודברים אחרים, אנחנו קולטים כאן עולים - זכאי חוק שבות ושאינם - ופותחים את דלתותינו עד יעבור זעם כדי לתת להם מזור".
"דווקא הבוקר, אני רוצה לומר בצורה הכי ברורה: עם ישראל והציבור הישראלי יכולים להיות גאים בתרומה ובסיוע של מדינת ישראל לאזרחי אוקראינה. תהיו גאים בכל הפעולות שמדינת ישראל עושה. משלוחי תרופות, הקמת בית חולים שדה, פעולות גם במימדים אחרים, אין הרבה מדינות שפועלות בהיקפים כאלה", סיכם בנט.
"כמעט מהיום הראשון של המלחמה, ישראל שולחת לאוקראינה סיוע הומניטרי. אנשי משרד החוץ עומדים במעברי הגבול בהונגריה וסלובקיה, רומניה ופולין, ומכוונים פנימה משאיות עם ציוד רפואי, גנרטורים ובגדים חמים. אני רוצה לומר לאנשי הצוות הרפואי שיוצאים לאוקראינה: תשמרו על עצמכם. זו מדינה במלחמה ואנחנו דואגים לכם. דואגים, ומעריצים את אומץ הלב והמסירות שגרמו לכם להתנדב ולצאת למשימה הזו".
"אנחנו שולחים עם בית החולים הזה לא רק את הצוותים הרפואיים הטובים בעולם, אלא גם את ליבנו, את התמיכה וההזדהות שלנו. זוהי מלחמה אכזרית ומיותרת, והיא צריכה להפסק. השבועות האחרונים הם תזכורת לכך שעלינו להיות תמיד חזקים. להיות מסוגלים להגן על עצמנו בכל רגע ובכל תנאי".