בנט: "נתניהו וסמוטריץ' עקצו את סילמן, היא לא תקבל מה שביבי הבטיח"

ראש הממשלה ערך סבב ראיונות במהדורות החדשות, והתייחס לעתיד הממשלה המכהנת בצל המשבר בקואליציה, וכן לגל הטרור והאלימות בחברה הערבית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ראש הממשלה נפתלי בנט
ראש הממשלה נפתלי בנט | צילום: מרק ישראל סלם
3
גלריה

במסגרת הריאיונות התייחס בנט לגל הטרור, וטען: "אני מציע לקחת נשימה, אנחנו כבר מעל 100 שנים נלחמים בטרור ערבי. גם הפעם אנחנו נתגבר, תמיד אנחנו מתגברים. הם מנסים לא רק להרוג, אלא גם לשבור את רוחנו במדינה הזאת. הם לא יצליחו. אנחנו צריכים קודם כל להתאחד".

"מה שמאפיין את הגל הספציפי הוא שהם טרוריסטים בודדים. ולכן מבחינת מודיעין הרבה יותר קשה לדעת מראש, ולכן אנחנו עושים הרבה פעולות שונות הפעם. גם המון פעולות יזומות, כמו בג'נין. גם פעולות יותר רחבות", הסביר.

ראש הממשלה נפתלי בנט ועידית סילמן
ראש הממשלה נפתלי בנט ועידית סילמן | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

"אגב מי שלא יודע - ההבטחות האלו של ביבי לא מתקיימות, סילמן לא תקבל מה שביבי הבטיח. דיברתי עם כל הסיעה, הבאתי אותו לתל אביב לחדר, דיברתי עם ראשי המפלגות והנה, ייצבנו את המצב. הממשלה ממשיכה קדימה כי החלופה זה לחזור ימים אפלים של עוד קמפיינים", המשיך.

בנימין נתניהו נואם בהפגנת הימין
בנימין נתניהו נואם בהפגנת הימין | צילום: מרק ישראל סלם

כשנשאל מה נאמר לחברי מפלגתו בשיחות, ברקע החשש מעריקות נוספת: "אני לא צריך לשמר לקוחות. אם יש משהו שדרוש תיקון אני באמת התמסרתי לבעיות התכופות של מדינת ישראל. אני הכי דואג לציבור הבוחרים ולישראלים בכלל".

איימן עודה קורא לצעירים ערבים לא להתגייס לכוחות הביטחון | צילום:

בהמשך, נשאל בנט על הוצאות השיפוצים בביתו ברעננה, והשיב כי "לא מוציאים שקל על הבית, רק על אבטחה. להגיד שיפוץ ברעננה זה שקר. הבית שלי הוא בסדר, אני מסודר בחיים, כל הכסף הוא לאבטחה. אני לא קובע לשב"כ מה לעשות".

"אני לא מתעסק באבטחה עלי, אלא במלחמה בפשיעה, בחיזוק החינוך, בקורונה וכו'. מי שעושה את הספינים מנסה לצייר אותי כמישהו אחר, אני לא מישהו אחר, אני אני. אני לא צריך מהמדינה שקל", תקף.

על התיווך בין רוסיה לאוקראינה אמר: "כשמתקשרים אלי אני בא ועוזר, אני לא יזמתי את התיווך. היה לי קשר לא רע עם שני הצדדים וגם עכשיו לפעמים מתקשרים לשאלה פה ושאלה שם, המלחמה רעה מאוד ומיותרת מאוד".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נפתלי בנט
/
עידית סילמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף