ברקע הפלונטר הפוליטי: ח"כ מהאופוזיציה בחן הקמת ממשלה חלופית עם גנץ

לוואלה! נודע כי השניים קיימו בתקופה האחרונה לפחות שתי שיחות. גנץ דחה את ההצעות. לפי גורם פוליטי, "גפני יזם את השיחות בידיעת בכירי הליכוד, אך לא על דעתם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גנץ על מערכת הלייזר הקרקעי החדשה של צה"ל. אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון | צילום:

גורמים בליכוד האשימו את גפני בכך שהוא מסכל את המהלך להפלת הממשלה. לדבריהם, גפני העביר מסר נחרץ, בגיבוי של המנהיג הרוחני הרב גרשון אדלשטיין, לפיו הוא לא מוכן ללכת לבחירות. "ההתנגדות הזאת", אמרו, "מעקרת לחלוטין את הניסיון להביא עריקים מהקואליציה. אם אין טעם בפיזור הכנסת כי גפני מתנגד, למה שהח"כים בימינה או בתקווה חדשה יבואו איתנו? כדי להישאר באוויר?".

בלשכת ח"כ גפני הכחישו את הדברים. מלשכת שר הביטחון נמסר: "גנץ לא שוחח עם גפני בשבועות האחרונים. השיח על ממשלה אלטרנטיבית לא רלוונטי ומשעמם".

ראשי המפלגות החרדיות אינם מעוניינים עכשיו בבחירות נוספות. "זה הימור", אמר אחד מהם לאחר פרישת סילמן. "מי יודע איך נסיים את המירוץ הזה בפעם החמישית? כבר ארבע פעמים הלכנו לבחירות והצהרנו על תמיכה מוחלטת בנתניהו ולא הצלחנו להביא את ה-61 המיוחל, מה מבטיח לנו שעכשיו זה יקרה ונוכל להקים ממשלת ימין מלא מלא?".

תגיות:
בני גנץ
/
משה גפני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף