"נתניהו לא רק לא החיל את הריבונות ביהודה ושומרון, הוא רוצה לפגוע בזיקה שלנו למקום הזה", טען שר המשפטים, "התנהגותו צינית, חסרת אחריות ומנוכרת למדינה. האופוזיציה בשיטה של 'אם אני לא בשלטון שתישרף המדינה'. הנכונות שלהם לשחק באש היא חמורה. אני לא מתכוון לחזור לליכוד, אמשיך להוביל את תקווה חדשה".
"יש כל הזמן פניות מהליכוד- אין ולא היה בשום שלב משא ומתן", הוסיף סער, "לא שיניתי את עמדתי, אך אם אי פעם אשנה אגיד את זה בגלוי ואנמק מדוע. ההתנהלות עכשיו של העדפת הטובה האישית על פני טובת המדינה היא בדיוק מה שגרם לי לעשות את המהלך שעשיתי ורק מחזקת את עמדתי".
לבסוף תקף שר המשפטים את הממשלה בה הוא חבר, וטען כי "מבחינה מעשית אי אפשר לנהל ככה קואליציה. ההתנהלות הנוכחית מאוד מסכנת את המשך קיומה של הממשלה".
גורם בקואליציה הגיב לדברי סער, וטען: "מעריך כי דבריו יותר מעידים על כוונתו לאיים על מרכיבים מסוימים בקואליציה ולהרתיעם לקראת ההצבעה על הארכת תקנות יו"ש". גורם אחר הוסיף: "אנו ערים למתרחש בציר הליכוד-תקווה חדשה. אין לדעת מה ואם יצא לפועל. אם לצאת מנקודת הנחה כי פני סער להקמת ממשלה אחרת, לא משנה מה יהיה הטריגר. אם לא התקנות, אז תימצא עילה אחרת".