במקביל, גורמים בתוך הליכוד ממשיכים במאמץ לשכנע את נתניהו כי במצב הנוכחי, כשהסקרים שוב לא מבטיחים לגוש הליכוד ניצחון מוחץ בבחירות, וגם לנוכח העובדה כי הפעם ישמש יאיר לפיד כראש ממשלת המעבר, עדיף להקים ממשלה חלופית ולמנוע מערכת בחירות מיותרת ואף מסוכנת.
"אנחנו מציעים לחכות לקריאה השלישית של חוק התפזרות הכנסת", אמרו הגורמים ל"מעריב". "כעת הלחץ על גדעון סער ותקווה חדשה שיסכימו להצטרף לממשלה חלופית, ועל נתניהו שיצטרך להעניק לסער את הביטחונות שיבקש. הדחף של נתניהו עז וברור. הוא יודע שזהות ממשלת המעבר היא קריטית לגבי סיכוייו להרכיב ממשלה בראשותו אחרי הבחירות".
נזכיר כי כשנעשו בעבר ניסיונות של גורמים בליכוד לנהל משא ומתן עם בכירי תקווה חדשה, עלו בפגישות מספר רעיונות לביטחונות עבור סער כתנאי להקמת ממשלה חלופית. המגעים התפוצצו על רקע חוסר האמון שרוחש סער כלפי נתניהו. כעת אותם גורמים, יחד עם בכירים בליכוד וביהדות התורה, סבורים כי במצב החדש, כאשר חוק ההתפזרות אושר בקריאה טרומית והבחירות הפכו לאופציה מציאותית ולא תיאורטית, העמדות יכולות להתרכך.
בינתיים, במפלגת תקווה חדשה טוענים שהם לא שינו את עמדתם נגד ממשלה חלופית. גורמים במפלגה אמרו כי הם לא רואים אופציות פוליטיות למעט הליכה לבחירות. הם נחושים לרוץ כרשימה עצמאית ונפרדת וגם מאמינים כי יסיימו את המרוץ בתוצאה ראויה.