"העיתוי שבו המס התקבל צבע אותו בצבעים פוליטיים. אנחנו עושים עבודה עם אנשי בריאות חרדיים, הם תומכים במס הזה, חייבים לזכור שישראל שיאנית עולם לצערי בסכרת", ציין דוידוביץ' והוסיף: "היום יותר מחמישים אחוזים מהאוכלוסייה סובלים ממשקל יתר. בתחום של סכרת אנחנו הולכים וצוברים שיאים. צריך לומר שזה לא רק החברה החרדית, גם החברה הערבית ובכלל השמנה, שפעם הייתה של אנשים עשירים, הפכה למשהו שפוגע בעיקר באוכלוסיות חלשות".
הוא המשיך להסביר את דבריו: "בני אדם לא נועדו לאכול כל כך הרבה כמויות של סוכר. בעבר זה היה משהו שהיה חסר ולכן מבחינה אבולוציונית יש את הרדיפה אחרי סוכר ושומן. אבל היום אנחנו חיים בתנאים אחרים לגמרי של עודף".
דוידוביץ' הדגיש פעם נוספת את החשיבות, לתפיסתו, של הנגשת המזון הבריא: "צריך להנגיש מזון בריא בצורה זולה. פעם ירקות ופירות היו הכי זולים בישראל, היום זה הפך ליקר מאוד. יש פה הרבה כשלי שוק, צריך לא רק להטיל מס, צריך להשלים את ההיבטים האחרים, כמו סימון מזון, וזה צריך להיעשות בהידברות".