"כנראה שנתניהו לא יודע לנהל מו"מ": ביטן כפי שמעולם לא שמעתם | האזינו

על רקע המשא ומתן הקואליציוני בין הליכוד למפלגות הימין, תקף ח"כ ביטן את ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו. לדבריו: "לפי ההסכם יש בעיה, לא נשאר הרבה לליכוד"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןלוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
נתניהו על המו"מ להקמת ממשלה: "נשמור על הדמוקרטיה הישראלית" (צילום: ערוץ הכנסת) | צילום:

בפתח השיחה, אמר חבר הכנסת ביטן: "לפי ההסכם הקואליציוני המתגבש יש בעיה, אני מקווה שזה ישתנה. לא נשאר הרבה לליכוד. מדינת ישראל זה לא רק חוץ וביטחון, זה גם החיים היומיומיים. לכן, לתיקים משמעותיים יש השפעה על חיי המדינה. זה לא רק בממשלה, גם בכנסת המפלגות הקואליציה יקבלו ועודות חשובות. אני לא רואה איך הליכוד הולך להשתלב ולהשפיע כמו שרצינו". לדבריו, "זה שיש לך ראש ממשלה זה לא אומר שהוא יכול להשפיע בתחום החינוך והתרבות. למרות שהחינוך הולך להישאר אצלנו".

דוד ביטן
דוד ביטן | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ח"כ ביטן התייחס ללחץ של מפלגות הקואליציה המסתמנת ועל המחלוקת בעניין התיקים. ביטן אמר כי "נתניהו רוצה להקים ממשלה ויהי מה. אני לא רוצה להגיד מו"מ טוב או לא טוב, רואים את זה, לא צריכים לדבר על זה. אני לא מרוצה לא בשמי, אני לא יכול להיות שר גם ככה, אני לא מרוצה בשם בוחרי הליכוד, פעילי הליכוד. זה דבר שהוא לא ייאמן הדבר הזה. אני מקווה שיתעשתו קצת וישנו את זה".

לאחר מכן, נשאל "מדוע נתניהו כל כך חלש?". ביטן השיב כי: "אני לא רוצה להיכנס לזה, אני רק יכול להגיד שהדברים האלה היו גם באופוזיציה. גם באופוזיציה התלוננתי בפניו שאנחנו עושים מה שמפלגות אחרות מבקשות. תמיד הורדנו את הראש על מנת שהאופוזיציה תהיה מאוחדת ואנחנו תמיד שילמנו את המחיר, גם עכשיו אנחנו משלמים את המחיר. זה שהוא אמר שבוע זה דבר שהיה ברור שזה לא יקרה, אם מישהו עקב אחרי המפלגות באופוזיציה הוא הבין שהם לא מתכוונים לוותר על כל מיני דברים על מנת להקים את הממשלה, הם יקימו את הממשלה בסוף".

ביטן המשיך לתקוף את נתניהו, והוסיף כי "אני חושב שהוא עבר את הגבול בכל מה שקשור לליכוד, הוא צריך להוביל את הליכוד בצורה כזו שהליכוד יהיה משפיע, לא רק ראש ממשלה אלא גם בדברים אחרים. גם בתוך הליכוד אני שומע את הספינים וכל התדרוכים של הלשכה שלו, תדרוכים מיותרים כי הם פוגעים באנשים בתוך הליכוד. אני רואה תדרוכים שקשורים לישראל כ"ץ, אמסלם, כל הדברים האלה לא נותנים שום דבר".

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו
בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו | צילום: דוברות הליכוד

במהשך, חבר הכנסת ביטן התייחס למשא ומתן בין הליכוד לציונות הדתית ולכך שמשרד האוצר לא ישאר בידי הליכוד. לדבריו, "זה כבר לא אצלנו. סמוטריץ' לא רק אוצר, הוא אוצר וחצי ביטחון יהיה. לא נתנו לו רק את האוצר". ביטן הוסיף כי "סמוטריץ' ודרעי יודעים לנהל משא ומתן". לאחר שנשאל האם "נתניהו לא יודע?", השיב ביטן כי "כנראה שלא".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף