בישראל תקפו את הצבעת האו"ם: "צביעות וחוסר צדק"; הפלסטינים בירכו

אביגדור ליברמן תקף את ההחלטה לבקש חוות דעת משפטית מבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בנוגע ל"כיבוש הישראלי המתמשך". אבו מאזן: "הגיע הזמן שישראל תישא באחריות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבו מאזן באו"ם
אבו מאזן באו"ם | צילום: רויטרס
2
גלריה

בישראל, כצפוי, תקפו את ההצבעה. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כתב בטוויטר: "החלטה בזויה שיש לגנות בכל תוקף עברה הלילה באו״ם. מדובר בהוכחה נוספת לכך שמדינת ישראל ברגע האמת לא תוכל לסמוך על המוסדות הבינלאומיים. ההחלטה הזו היא התגלמות של צביעות וחוסר צדק".

בצד הפלסטיני בירכו כמובן על ההחלטה. דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן, נביל אבו-רודיינה, מסר: "הגיע הזמן שישראל תהיה מדינה הכפופה לחוק, ותישא באחריות לפשעיה המתמשכים נגד עמנו".

עצרת האו''ם
עצרת האו''ם | צילום: AFP

על פי ההצעה, ש-87 הצביעו בעדה, כאשר ישראל, ארצות הברית ו-24 מדינות נוספות הצביעו נגד ו-53 מדינות נמנעו - נוכחות ישראלית ביהודה ושומרון ובירושלים אינה חוקית ומבקשת מבית הדין להמליץ על הצעדים שהאו״ם ומדינות העולם צריכות לנקוט כנגד ישראל בשל נוכחות זו המהווה, לפי ההצעה, ״סיפוח״ של השטח.

תגיות:
פלסטינים
/
או"ם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף