בנט תוקף בחריפות את הרפורמה של לוין: "מסוכנת ופוגעת ביסודות המדינה"

ראש הממשלה לשעבר תקף את הרפורמה של שר המשפטים ואמר כי "ההצעה הנוכחית עלולה לקרוע את החבל שמחבר את כולנו. על הקואליציה והאופוזיציה להגיע יחד לפתרון"

נדב אלימלך צילום: מתן גרדשטיין
נתניהו בפתח ישיבת הממשלה: "הרפורמה של לוין אינה סוף הדמוקרטיה" (צילום: אנה ברסקי) | צילום:

״זה לא סוד שאני סבור שמשך שנות דור מערכת המשפט נטלה לעצמה סמכויות-יתר, ובלמה כל ניסיון לתיקון", אמר בנט, "אני מאמין שנדרשים שינויים מסוימים במערכת המשפט ובשנים האחרונות אף קידמנו את חלקם. אבל לא מתקנים עיוות היסטורי בעיוות אחר. אין מנוס: שני הצדדים חייבים להידבר מיד".

"האופוזיציה חייבת להבין: הציבור בחר בממשלה, יש לה מנדט לבצע שינויים, יהיו שינויים, וטוב שכך", הוסיף, "ואילו הממשלה חייבת להבין: אסור ללכת לקיצוניות הפוכה של אובדן בלמים ואיזונים, סירוס מערכת המשפט והעברת מינוי כל שופטי ישראל לידי ראש הממשלה בלבד, כפי שמוצע. ההצעה הנוכחית המלאה, כפי שהיא כרגע, מסוכנת. היא תפגע ביסודות מדינת ישראל, בכלכלתה ובאזרחיה, והיא עלולה לקרוע את החבל שמחבר את כולנו".

נפתלי בנט
נפתלי בנט | צילום: נועם ריבקין פאנטון פלאש 90,נועם ריבקין, פלאש 90

לסיום הציע בנט כי "לשם כך צריך לתקן את הרפורמה. יש רק פיתרון אחד: לשבת יחד, להידבר, ולהגיע לשינוי הנכון. למען האמת, הנוסחה אינה מסובכת במיוחד, אם רק יגיעו שני הצדדים עם מעט רצון טוב. אנשים אחים אנחנו".

תגיות:
נפתלי בנט
/
מערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף