"עברתי לינץ' כי אני אישה ימנית ומזרחית": אסנת מארק מגיבה בדמעות לביקורות

בעקבות הביקורת הציבורית והחיקוי המלגלג ב"ארץ נהדרת", אסנת מארק ויתרה על תפקיד מנכ"לית משרד המדע. בשיחה עם אילה חסון ברשת 13, היא מגיבה לראשונה: "מעולם לא היה לינץ תקשורתי כזה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אוסנת מארק בדיון בוועדה בכנסת
אוסנת מארק בדיון בוועדה בכנסת | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"זה לינץ' שבחיים לא חשבתי שאצטרך לעבוד בשביל להיות מנכ"לית של משרד משפטי. אני אישה, אני מזרחית, אני ימנית ואני לצידו של נתניהו - רק בגלל זה יירטו אותי כל האליטות". היא סיפרה כי "מדובר באישה משכילה, אקדמאית, עורכת דין שהחזיקה משרד במשך למעלה מ-10 שנים, ובסוף - באים עליי ומשחירים אותי".

היא קראה לציבור שתקף אותה, ואמרה: "כל האנשים הרעים מהשמאל - מנכ"ל לא צריך להבין במדע, לא צריך להבין שום דבר באטום ולא מולקולה כזו או אחרת. מנכ"ל צריך לדעת לנהל - ואני יודעת לנהל". על ההחלטה לוותר על התפקיד בעקבות הביקורות, אמרה מארק כי "פעלתי בחכמה וברגישות כלפי המשפחה שלי שלא יכלה לסבול את ההשפלה הזו. אבא שלי הרים לי טלפון ובכה: 'בת שלי יקרה, תעזבי, הם לא יניחו לך'. החלטתי ללכת הצידה".

על החיקוי בתכנית הסאטירה, אמרה מארק כח "ארץ נהדרת היא תכנית גזענית ונוראית. אני לא צופה בה, אבל קיבלתי לטלפון מיליון קטעים ואמרתי לעצמי: 'די. יש פה נשמות של ילדים'. תחשבו לפני שאתם כותבים את הטקסטים העלובים שלכם. אני פרצתי את כל תקרות הזכוכית האפשריות, המשרד הזה קטן עליי, קטן על היכולות שלי".

לבסוף, היא הוסיפה כי "יש פה שני ישראל. אנחנו לא מתאימים רק לעבוד בסולל-בונה, אנחנו מתאימים לעבוד גם במשרד המדע".

תגיות:
ארץ נהדרת
/
אסנת מארק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף