אחרי פסילת דרעי: אלו ממלאי המקום במשרדי הבריאות והפנים

זמן קצר לפני כניסת התפטרותו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לתוקף, מונו מחליפיו במשרד הבריאות והפנים והם מיכאל מלכיאלי בפנים ויואב בן צור בבריאות

אנה ברסקי צילום: פרטי
אריה דרעי במשרד הבריאות
אריה דרעי במשרד הבריאות | צילום: תומר נויברג פלאש 90
2
גלריה

לאחר פסיקת בג"ץ אשר פסלה את יו"ר ש"ס אריה דרעי מלכהן כשר בממשלה, וזמן קצר לפני כניסת התפטרותו לתוקף, מונו היום (שלישי) מחליפיו במשרד הבריאות והפנים והם מיכאל מלכיאלי, השר לשירותי דת, בפנים, ויואב בן צור מש"ס, בבריאות.

כאמור, בג"ץ קבע בשבוע שעבר ברוב של 10-1 כי דרעי אינו כשיר לכהן כשר בממשלה. זאת, לאחר דיון שנערך לפני כשבועיים בהרכב שופטים מורחב שבחן את העתירות נגד המינוי. השופטת אסתר חיות, כתבה בנימוקי הפסילה: "מינויו של חבר הכנסת הרב אריה מכלוף דרעי לתפקיד שר הפנים ושר הבריאות אינו יכול לעמוד. מרבית שופטי ההרכב קבעו כי מינוי זה לוקה בחוסר סבירות קיצוני, ומשכך על ראש הממשלה להעביר את דרעי מתפקידו".

מיכאל מלכיאלי, יואב בן צור
מיכאל מלכיאלי, יואב בן צור | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90,יעקב כהן
תגיות:
אריה דרעי
/
משרד הבריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף