הרפורמה של השר יריב לוין במערכת המשפט ממשיכה לעורר סערה במערכת הפוליטית, עוד לפני שאפילו אחד מסעיפיה עלה לדיון והצבעה במליאת הכנסת. דפנה ליאל, פרשנית חדשות 12, התייחסה היום (חמישי) לסוגייה בשיחה עם סיון כהן ב-103FM. בראשית דבריה, ציינה את המתיחות שנרשמת בתקופה האחרונה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, לשר המשפטים, ואמרה: "מדובר באירוע מורכב שנמשך כבר תקופה".
"אז דיברנו על מתיחות שבאופן שבו הושקה הרפורמה הזו, הכל בבת אחת, כאשר הרבה מהכוונות נחשפו", ציינה, "נתניהו נגרר לאירוע הזה והיה צריך להתערב בו, וכבר שם התחילו ניצני המתיחות. ככל שהאירוע הפך ליותר מורכב, גם התגברה החשדנות, עד כדי כך שיש בסביבת נתניהו מי שחושבים שלוין מעוניין להביא את האירוע לקצה. אפילו אומר שלוין יכול להרוויח מזה שנתניהו יצא לנבצרות, עד כדי כך".
היא נשאלה האם נתניהו איבד שליטה על לוין ורוטמן, וליאל השיבה: "לוין ורוטמן הרבה יותר קרובים מבחינה אידיאולוגית בתפיסה שלהם לגבי מערכת המשפט, אז אני לא יודעת לומר אם נתניהו איבד שליטה רק בגלל לוין. נתניהו במצב מורכב, חלקים בממשלה שלו מעוניינים ברפורמה, יש את לוין ורוטמן שלא מוכנים לפשרות מסוימות".
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm