ח"כים בקואליציה תמכו בפרעות, קיש: "מי שמעודד התנהגות כזו - שיתבייש"

ח"כ פוגל מעוצמה יהודית סירב לגנות את הפרעות בחווארה, כאשר חברו למפלגה, ח"כ קרויזר הצהיר: "קיבלו השראה מההפגנות". קיש תקף: "מי שמעודד התנהגות כזו - שיתבייש"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עימותים בחווארה
עימותים בחווארה | צילום: שלומי הלר, וואלה!

עוד אמר חבר הכנסת פוגל בריאיון, כי "את אפקט ההרתעה שהושג אתמול מדינת ישראל לא השיגה מאז חומת מגן. את התוצאה אני רואה בעין יפה מאוד". עוד הוסיף: "בחווארה הבינו שיש פה מאזן אימה שצה"ל לא מצליח להשיג. אני רוצה לראות את אותו מקום בוער, בוער מטאפורית". עם זאת, ביקש להבהיר כי "לכל מי שהספיק לשמוע אותי הבוקר ברדיו, בכל רשת אחרת, אני רוצה להבהיר בשפה שאינה משתמעת לשתי פנים - אני לא מעודד אזרחים לשרוף כפרים, אם מישהו הבין את זה ככה אני מתנצל, לא לזה אני מתכוון, אבל הדברים חשובים להיאמר, אני לא מעודד אף אזרח לקחת את החוק לידיו ולשרוף כפרים".

נדב תמיר, מנכ"ל J Street ישראל, מסר: "ח"כ צביקה פוגל, חבר קואליציה ויו"ר ועדה בכנסת, אומר  שהפוגרום בחווארה יצר "אפקט חיובי" שצה"ל וכוחות הביטחון לא מצליחים להשיג. חבר קואליציה מבעיר את השטח בכוונת מכוון ומתיר את דמם של פלסטינים חפים מפשע. כל אדם שפוי מוכרח להתחלחל מהדברים. דרוש מבוגר אחראי שיעצור את הטירוף המתגלגל".

תגיות:
חווארה
/
צביקה פוגל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף