מאות אנשי מילואים: "לא נתייצב לשירות המילואים עקב קידום חוק הנבצרות"

450 אנשי מילואים של מערך המ"מ ו-200 נוספים ממערך הסייבר ההתקפי של אמ"ן-מוסד-שב"כ הודיעו שלא יתייצבו לשירות מילואים התנדבותי: "אין לנו חוזה עם דיקטטור"

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
המילואימניקים מפגינים בבני ברק. צילום: מחאת אחים לנשק | צילום:

"אנו קוראים כעת בתקשורת שחוק הדיקטטורה הראשון, הוא חוק ביטול הנבצרות, יאושר ביום ראשון הקרוב לקריאה שניה ושלישית, קרי שהאקדח מוצמד חזק לרקת הדמוקרטיה וההדק תכף יילחץ", כתבו אנשי המילואים. "לפיכך, לצערנו הגיע הזמן לממש את הצהרתנו - החל מיום ראשון הזה 19/3 - כל אנשינו, 450 מילואימניקים (קצינים ולוחמים) של מערך המ״מ, ועוד 200 מילואימניקים של מערך הסייבר ההתקפי של אמ״ן-מוסד-שב"כ - בלי יוצא מהכלל, לא נתייצב לשירות מילואים התנדבותי". אנשי המילואים חתמו את ההצהרה במילים: "אין לנו חוזה עם דיקטטור, נשמח לשוב להתנדב כשתובטח הדמוקרטיה".

מפגינים נגד הרפורמה המשפטית בירושלים
מפגינים נגד הרפורמה המשפטית בירושלים | צילום: מרק ישראל סלם

יש לציין כי עד כה איימו מספר קבוצות של אנשי מילואים כי לא יתייצבו למילואים אם לא תיעצר החקיקה, אם כי הפעם נראה כי מדובר בהחרפת האיומים.

בתחילת החודש פרסמנו כי קבוצת בוגרים מיחידה 9900 בחיל המודיעין שלחה מכתב לשר הביטחון, יואב גלנט ולרמטכ"ל הרצוי הלוי, בו הודיעו חבריה כי לא ישרתו במילואים עקב "החקיקה הדורסנית אותה מקדמת הממשלה".

באופן דומה, גם 37 טייסים במילואים בטייסת הקרב 69 של חיל האוויר הודיעו כי לא יתייצבו לאימונים במחאה על הרפורמה המשפטית. בסופו של דבר נמצא פתרון לסוגיה, והטייסים הגיעו לאימון על מנת לדון במצב.

תגיות:
חיילים
/
מילואים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף