בתום חקירתו במשטרה: רועי נוימן, ממארגני המחאה שוחרר ללא תנאים מגבילים

המשטרה זימנה לחקירה את רועי נוימן, ממובילי המאבק נגד הרפורמה המשפטית, ככל הנראה בעקבות ציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו. עו"ד גבי לסקי שמייצגת אותו מסרה: "חקירה פוליטית שנועדה לסתום פיות ולהלך אימים"

אנה ברסקי צילום: פרטיאלון חכמון צילום: ללא קרדיט
הפגנת תמיכה ספונטנית ברועי נוימן, מחוץ לתחנת מחוז תל אביב | צילום:
הפגנת תמיכה ספונטנית ברועי נוימן, מחוץ לתחנת מחוז תל אביב | צילום:

לאחר שיצא מהחקירה, אמר: "במקום לשמור עלינו מהטרור, הם עסקו בחקירה פוליטית". על אף השהיית חקיקת הרפורמה המשפטית, הוא הבהיר כי גם בשבת הקרובה תתקיים הפגנת מחאה ברחוב קפלן בתל אביב.

עורכת הדין לסקי מסרה: "במקום להיאבק בטרור, ולטפל באלימות ובהסתה המופנות מדי יום נגד מפגינים, במשטרה נטפלים למי שמנהלים מאבק דמוקרטי לא אלים. זו חקירה פוליטית שנועדה לסתום פיות ולהלך אימים על מי שמשמיע ביקורת נגד השלטון ומתנגד לדיקטטורה. אלה פרקטיקות הלקוחות מדיקטטורות על מלא וכך תיראה המדינה אם ההפיכה המשטרית תעבור".

הציוץ שלדברי המארגנים הוביל לזימון לחקירה
הציוץ שלדברי המארגנים הוביל לזימון לחקירה | צילום: צילום מסך טוויטר

ח"כ נעמה לזימי מסרה בתגובה לזימון לחקירה של רועי נוימן: "חקירה של מארגני מחאות פוליטיות היא רדיפה פוליטית על ידי משטרה פוליטית. זה סימן רע מאוד למדינה שמשנה את פניה, שרודפת את אוהביה ומהלכת אימים על אזרחיה. זה לא ימין על מלא, זה פשיזם על מלא".

תגיות:
מחאה
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף