בכיר לשעבר בצה"ל משוכנע: "נצטרך לצאת למבצע נרחב בצפון השומרון"

לאחר עוד פיגוע קשה ביהודה ושומרון, העריך סא"ל (מיל') ירון בוסקילה, בשיחה עם יואב מינץ, כי אין מנוס מפעילות נרחבת באזור: "כשארגוני הטרור הולכים וגדלים - אין סיבה שיהיו פחות פיגועים"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
פעילות צה"ל ביהודה ושומרון
פעילות צה"ל ביהודה ושומרון | צילום: דובר צה"ל

לאחר הפיגוע שבו נרצח מאיר תמרי ז"ל בצפון השומרון, שמצטרף לגל מתקפות טרור מתחילת השנה, העריך היום (רביעי) סא"ל (מיל') ירון בוסקילה, מזכ"ל "הביטחוניסטים", כי "צה"ל יצטרך לקבל החלטה לצאת למבצע נרחב בצפון השומרון למיגור הטרור". בשיחה עם יואב מינץ ברדיו צפון 104.5FM הסביר כי "בצפון השומרון יש תשתיות טרור שהולכות ונבנות על רקע של ואקום שנוצר שם, ולכן כשארגוני הטרור הולכים וגדלים שם - אין סיבה שיהיו פחות פיגועים".

על הפיגוע הקשה בצפון השומרון אמר: "אנחנו מדברים על ירי מרכב חולף - אחד הפיגועים היותר שכיחים בצפון השומרון, שמסייע מאוד למפגעים להימלט ולהסתתר בדרך כלל ימים או שבועות. זה שוב פיגוע באמצע היום שבו למחבל מאד קל לברוח, כאשר הוא נמצא בסביבה שבה אין הרבה כוחות של צבא, אין מחסומים והוא נמלט לכפר הסמוך ומשם הוא נעלם. לצערי צפון השומרון, כפי שכבר דיברנו כאן לא מעט, רווי במחבלים, ארגוני טרור שהלכו וצמחו, ואנחנו עדיין מבצעים שם פעילויות מיוחדות, במאפיינים של מחבל אחד או שניים או מבצעים מאוחרים לאחר פיגוע, ולא נכנסנו לעשות פעילות נגד כל תשתיות הטרור".

בהתייחס לרמת השכיחות של פיגועים כאלה, הסביר: "רוב פיגועי הירי הם מרכב חולף ופחות סטטים, כמו שראינו רק לאחרונה את הירי לכיוון גן נר ולקיבוץ מירב על הגלבוע. רוב הפיגועים מרכב מבוצעים לעבר תחנות אוטובוס או מרכזי איסוף לציבור".

פעילות כוחות צה"ל לאחר הפיגוע בצפון השומרון. צילום: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

את דבריו חתם באומרו כי "בסופו של דבר צה"ל יצטרך לקבל את החלטה, לצאת, יחד עם הדרג המדיני כמובן, למבצע רחב בצפון השומרון, כדי לשנות את המציאות. כמו שאמרת, הסיפור הזה הופך להיות קשה יותר. לא מן הנמנע שככל שנדחה את הקץ, אנחנו גם נראה פיגועים בתוך הקו הירוק ובמרכזי הערים של מדינת ישראל עד שנמגר אותם. מזכיר לך שמבצע "חומת מגן" התחיל רק אחרי הפיגוע הקשה במלון "פארק". לא שלא היו פיגועים נוספים, אבל עד שלא היה פיגוע כזה גדול - לא היה מבצע. אני מקווה שלא נצטרך לחוות או לספוג ארוע כזה גדול, כדי לקבל החלטה לטפל בטרור".

תגיות:
צה"ל
/
מבצע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף