ניסיון להחליש את לוין? ח"כ בליכוד: "יש בו תמיכה גדולה"

חה"כ אריאל קלנר בראיון ל103FM על הביקורת שנשמעה מצד שרים בליכוד בנוגע לדהירה של לוין לחקיקה: "אני לא חושב שיש סדקים באופן המהותי, יש דעות שונות בליכוד, ובגלל זה היא מפלגה כל כך מעניינת"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ח"כ אריאל קלנר (הליכוד): "הרפורמה המשפטית לא יכולה למות". צילום: ערוץ הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

"אני לא חושב שיש שני חצאים לליכוד, אני לא חושב שיש סדקים באופן המהותי, יש דעות שונות בליכוד, ובגלל זה היא מפלגה כל כך מעניינת כי יש בה דעות שונות ואנשים לא מפחדים להגיד", אמר הח"כ. "אף אחד לא העביר ביקורת מהותית על החקיקה, אלא אמרו שיש להם השגות על התהליך. אני חושב שזה בדיוק הזמן. אני במקומם הייתי אומר את זה במקום אחר, לא בפומבי, גם לי יש לפעמים השגות. כל מי שעושה, יש עליו ביקורת. אני שומע תמיכה גדולה מאוד בלוין ואני שומע גם קולות שחושבים אחרת. לי אין ביקורת על לוין, וגם אם יש לי ביקורת נקודתית אני אומר את זה ליריב באופן אישי".

עוד הוסיף בהמשך דבריו: "מי שלא עושה, גם אין לו מה לתקן. בליכוד יש מחויבות לעשות את השינויים במערכת המשפט. כולנו רוצים הסכמה רחבה, ניסינו להגיע להסכמות, בהתחלה הצהרנו על רפורמה גדולה מאוד, יריב היה שקוף עם הציבור. זה גרר מחאה והתנגדות, ולדעתי הוצאת פרופורציה של דברים. רה"מ החליט בשלב מסוים שעוצרים את הכל להידברות. אחרי שלושה חודשים מהרפורמה הגדולה שינינו הרבה, וכל זה כדי להגיע להסכמות רחבות שלצערי לא הגיעו. פסקת ההתגברות ירדה מהפרק. אנחנו שלושה חודשים מנסים להגיע להסכמות ויושבים עם דובי לא-לא, לא שמעתי הצעה אחת של האופוזיציה. מה אתם רוצים? שימו בפומבי הצעה אחרת".

על הסלפי המפורסם במליאה לאחר העברת החוק לצמצום עילת הסבירות שעורר סערה טען: "היינו אחרי שלושה ימים קשים מאוד, לילות לבנים, עברנו תקופה מורטת עצבים, החלטנו כולנו לעשות את זה בשבילנו ובשביל התומכים שלנו, לא באנו להתריס. הצטרפתי פנימה, זה דבר שהוא לא אצבע בעין, לא לעגנו לאף אחד. לא מתחתי ביקורת על בנט כשהוא עשה את הדברים הללו".

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, 103fm

תגיות:
103FM
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף