נוכחות חריגה: ביידן צפוי להשתתף בדיון קבינט המלחמה

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יגיע מחר לביקור מדיני בישראל במסגרתו ישתתף בדיון קבינט המלחמה. בנוסף, הנשיא צפוי להיפגש עם רה"מ נתניהו, עם נשיא המדינה יצחק הרצוג וככל הנראה עם נציגי משפחות החטופים והנעדרים

אנה ברסקי צילום: פרטי
פגישת בנימין נתניהו וג'ו ביידן בניו יורק. באדיבות טובה לזרוף | צילום: טובה לזרוף

"בנוסף, הנשיא ימשיך לפעול באופן הדוק עם שותפינו הישראלים כדי להבטיח את שחרור בני הערובה שנלקחו על ידי חמאס - כולל גברים, נשים, ילדים קטנים, ניצולי שואה ואזרחים אמריקאים - כמאמץ הומניטרי הכרחי. הנשיא ביידן יקבל בריף מקיף על מטרות המלחמה והאסטרטגיה של ישראל".

עוד כתב בלינקן: "הנשיא ישמע מישראל כיצד תנהל את פעולותיה באופן שימזער את הנפגעים האזרחים ויאפשר סיוע הומניטרי לזרום לאזרחים בעזה באופן שאינו מועיל לחמאס. לשם כך, היום, ולפי בקשתנו, הסכימו ארה"ב וישראל לפתח תוכנית שתאפשר לסיוע הומניטרי ממדינות תורמות וארגונים רב-צדדיים להגיע לאזרחים בעזה - ורק להם - לרבות אפשרות ליצור אזורים שיעזרו לשמור על אזרחים מפני הפגיעה. חיוני שהסיוע יתחיל לזרום לעזה בהקדם האפשרי".

תגיות:
ביבי נתניהו
/
ביקור ג'ו ביידן בישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף