השר ארבל לא מתרגש מהמתקפה נגדו, ומבהיר: "יהיו קלפיות בעזה ב-30 בינואר"

שר הפנים משה ארבל התייחס ב-103FM לביקורתו של סא"ל במיל' לביא זמיר, המתמודד לראשות מועצה אזורית לב השרון ונלחם בעזה, בשל מועד הבחירות לרשויות המקומיות | האזינו

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
משה ארבל
משה ארבל | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"המלחמה תפסה אותי בשיאו של הקמפיין, ממש ימים לפני הבחירות", אמר בפתח השיחה. "כמובן שעזבתי הכל ורצתי לחיילים שלי, ומאז אני פה בלחימה. מתחילת הלחימה אנחנו עם חטיבת הנח"ל, בהתחלה התארגנו בצפון ומהר מאוד ירדנו דרומה. לאף לוחם לא חסר כלום, מביאים להם אוכל ומים. יש פה אופרציה משומנת עם כוח מילואים מיומן וחזק.

בהמשך הזדעק: "איך אפשר לקיים כך בחירות מוניציפליות? אני אמור לבחור אם אני נשאר עם החיילים שלי כמפקד שלהם או לעשות קמפיין? זה חוקי כנראה, אבל זה לא מוסרי, לא ערכי, ולא עומד בסולם הערכים לא של לוחם ולא של בן אדם. מופתע על החלטת שר הפנים. מה, אני אעשה קמפיין עכשיו? אני אדבר עם הבחורים על פינוי אשפה? אנחנו במלחמה. זה חוצה מפלגות".

"אנחנו נלחמים כתף אל כתף, לא מעניין אותי מה הדעה הפוליטית של מי שנלחם לידי", הבהיר זמיר. "בשביל ניצחון צריך את כל הכוחות מפוקסים במטרה, במלחמה לא עושים כאלה דברים, נקודה. אני במילואים ולא היה לי ראש להתעסק בקמפיין שלי בזמן הזה. השקעתי הרבה מאוד כסף כדי לרוץ, אני חבר מליאה כבר קדנציה שלמה. שלחתי מכתב לשר ארבל, לצערי לא קיבלתי תשובה".

פנים אל פנים מול המחבלים: פעילות צה"ל בג'באליה ברצועת עזה. צילום: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

"אמרתי שאני איש פוליטי ורוצה להרחיק ממני את ההחלטה הזו", הוסיף. "בשעה שהסתיימה עבודת המטה וגם צה"ל ידע לומר שהיכולות לעמוד ב־30 בינואר מתקיימות, יהיו קלפיות בעזה ב־30 בינואר. ביחס לסוגיית המועמדים אין מניעה לשחרר אותם לטובת הקמפיין. לצערי הרב יש לא מעט מועמדים שעושים קמפיין על המדים. אני מבין שטכנית אפשר לקיים את הבחירות, נגיד שאני משתחרר, מה אני עושה עכשיו? כל המטה שלי מגויס".

תגיות:
הבחירות לרשויות המקומיות
/
משה ארבל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף