צבי סוכות לחברי הכנסת הערבים: "אתם הבאים בתור להדחה"

ועדת הכנסת דנה לראשונה בהדחתו של חבר הכנסת עופר כסיף מסיעת חד"ש, זאת לאחר שהחליט להצטרף לתביעה כנגד ישראל בבית הדין בהאג ועוד טרם לכן בעקבות שורת התבטאויות והתנהגויות לכאורה בלתי הולמות

מתן וסרמן צילום: פרטי
עופר כסיף
עופר כסיף | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ח"כ טיבי: "אז תצאי, תצאי".

עוד אמר ספרד, כי "זה קייס קל. אין לכם את האפשרות להגיע למסקנה שח"כ כסיף תומך במאבק המזוין ושזה מאפיין דומיננטי של פעילותו ושאין כל ספק שזה המצב. האזנתי לכל טיעוני התביעה הדרום אפריקאית ודבריו של ח"כ כסיף לא הוזכרו. מי שכן הוזכרו הם 14 חברי כנסת בבית הזה שמבחינת דרום אפריקה ונציגיה סייעו לתביעתם. אם תתקבל הבקשה הזו אנחנו בדמדומים של מציאות שבה יש נציגות פרלמנטרית לבוחרים הערבים בישראל".

"ב-1.11.22 יצאו האזרחים והאזרחיות להצביע ומעל 178,000 הצביעו לרשימה שנכלל בה ח"כ כסיף, והביעו עמדתם שהם רוצים ורוצות שיהיה נציגם בבית המחוקקים. זהו הליך דרמטי כי אם בקשת ח"כ פורר תתקבל, אז בקשתם, רצונם, בחירתם תאוים ולכן הפגיעה לא רק בזכות להיבחר אלא בזכות לבחור את הנציגים שלנו, היא פגיעה חריפה וחמורה יותר מאשר במקרים בהם נפסל מועמד ועדיין יוכלו לבחור מבין אלו שלא נפסלו", הוסיף עורך הדין.

"זה מקרה של 'No case to answer', הוא מתפורר. היה צריך לעצור זאת ולמנוע את מחול השדים. אני מבין שלא קל למנוע בקשה של 85 ח"כים, אך מרגע זה תפקידכם למנוע הדחה של שור בדישו ושעל רקע אירוע זה מדיחים ח"כ. מי שחשובה לא המערכת המשפטית ויציבותה, כשברור שנקבל עוד סבב של טענות נגד בית המשפט לא יכול לשתף פעולה עם ההחלטה הזו שבית המשפט יהיה חייב לבטלה. אל תעשו צחוק מההליך הזה ומ-178,000 בוחרים", ציין.

במהלך הדיון על הדחת חבר הכנסת, פנה ח"כ צבי סוכות לחברי הכנסת הערבים ואמר להם כי הם "הבאים בתור להדחה".

סוכות: "אני פונה לאחמד טיבי ואיימן עודה: אתם תומכי טרור ואין לכם מקום בכנסת ישראל, אתם המודחים הבאים. אני לא מבין איך קורה המחדל הזה שהיועץ של עראפת יושב בכנסת ישראל, אבל אני אומר באופן חד וחלק: הם הבאים בתור, הימים שלכם בבית הזה ספורים".

סוכות הוסיף: "טיבי עדיין לא חזר בו מההתבטאות  ש'חמאס הוא ארגון לגיטימי', הוא תומך בטרוריסטים מחוץ לכנסת, ומזדהה עם תומכי הטרור גם בתוך הכנסת, טיבי וחבורתו הם גייס חמישי ובושה לבית המחוקקים הישראלי. קורא לטיבי כסיף עודה ושותפיהם להצטרף לחבריהם בחמאס, ופשוט ללכת לעזה".

כזכור, לפני מספר שבועות אמר ח"כ אחמד טיבי על ח"כ סוכות: "שהים של עזה יבלע אותו", זאת בתגובה לדברי סוכות על הצורך בתמונת ניצחון מהדהדת והתיישבות יהודית ברצועה.

לפי פרק ד'1 לחוק הכנסת נקבע כי בקשה להפסקת חברותו של חבר כנסת תוגש ליו"ר הכנסת בצירוף חתימתם של לפחות 70 חברי כנסת, מתוכם עשרה לפחות הם חברי אופוזיציה. את הבקשה הגיש ח"כ עודד פורר, ועל הבקשה חתמו 85 חברי כנסת.

כעת, בשלב השני, דנה ועדת הכנסת בבקשה ובסופה תחליט האם להמליץ למליאת הכנסת האם להפסיק את חברותו של ח"כ עופר כסיף. ההחלטה צריכה להתקבל ברוב ¾ מחברי הוועדה, ורק חברי ועדה שנכחו בלפחות במחצית מהדיונים בנושא יהיו רשאים להצביע.

במידה ותאשר הוועדה את הבקשה, היא תועבר להכרעת מליאת הכנסת. שם נדרש רוב של 90 חברי כנסת.

המהלך של פורר ואחרים יצא לאחר החלטת כסיף להצטרף לתביעה כנגד ישראל בבית הדין בהאג ועוד טרם לכן בעקבות שורת התבטאויות ואף התנהגויות לכאורה שלא הולמות לדעתם התנהגות ראויה לחבר כנסת. הייעוץ המשפטי של הכנסת אם זאת צפוי להתנגד ראשית יטענו כי לא ניתן לקבוע כי כסיף עבר על סעיף 7א' שקובע תמיכה בפעילות טרור כנגד המדינה. סוגיה נוספת היא הליך עומד כנגד כסיף במישור הפלילי שממילא והיה וימשיך ההליך הפלילי לאחר הגשת כתב אישום  יאלץ כסיף לצאת משערי הכנסת.

היה וועדת הכנסת תחליט לתמוך בהדחה ובכדי להפסיק את חברותו של חה"כ עופר כסיף, צריכה ההחלטה להתקבל ברוב של שלושה רבעים מחברי הוועדה.

אך זו לא הצרה היחידה של כסיף. לפני כשבוע כסיף הואשם כי הכה שוטר במהלך הפגנה בדרום הר חברון לפני כשנתיים, לאחר שזה סירב לאפשר לו להיכנס לשם ברכבו. "אלחם על חפותי בבית המשפט ועל דרכי הפוליטית ללא מורא", כתב כסיף לאחר ההחלטה, ובעצם ויתר על האפשרות להשאיר את חסינותו מפני העמדה לדין. בסביבת כסיף הציגו אתמול מכתב של חברי כנסת ושרים לשעבר שקוראים שלא לאפשר את ההדחה. הדיון צפוי כאמור להיות סוער.

עודד פורר על מהלך להדחת עופר כסיף | צילום: פרטי
תגיות:
עודד פורר
/
עופר כסיף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף