גיא פלג על סרטון המרד: "ניסיון של הימין להציג איזו סימטריה מדומיינת"

גיא פלג פתח את תוכניתו ב-103FM בהתייחסות לסרטון המרד שהופץ במהלך סוף השבוע האחרון ועורר סערה ציבורית. "אין להשוות איום באי התייצבות להתנדבות בימים רגילים, אל מול איום בהמרדה במהלך מלחמה", כך לדבריו

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
סרטון האיום על מרד | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
ינון מגל, יאיר נתניהו
ינון מגל, יאיר נתניהו | צילום: פלאש 90,מרים אלסטר, פלאש 90

"הרי הלוחמים שהתנגדו להפיכה השלטונית לא אמרו את שאמרו בלובשם מדים. הם אנשי מילואים שמתנדבים מרצונם החופשי והטוב עשרות ימי מילואים מעל המכסה המחייבת, מרצונם החופשי. לא דומה הדבר לאיש מילואים שנקרא להתייצב בצו 8 וגויס. כמובן שאין להשוות איום באי התייצבות להתנדבות בימים רגילים, אל מול איום בהמרדה במהלך מלחמה. איפה בכלל הדמיון?", תהה פלג.

לדבריו, "רק נציין שההתייצבות למילואים של אלה שמעזים לכנות אותם סרבנים, הייתה מעל ומעבר, ואותם טייסים, הגם שלא רק אליהם מתכוונים, ולא רק אליהם אני מתכוון, אלה ממשיכים לטוס ולהפציץ ולסייע לכוחות, בין שהם סבורים שהתנהלות ההנהגה מצוינת או מי שממשיך לציית לפקודות ולבצע את תפקידו סביב השעון, חרף העובדה שבעיניו מדובר בניהול מלחמה כושל שמדרדר את ישראל לתהום".

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
סרטון המרד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף