יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שוחח הבוקר (רביעי) עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103fm על הסוגיות הבוערות של השעה, בהיבט הצבאי והפוליטי. לדעתו, הממשלה, שממשיכה להתחמק מבניית אסטרטגיה הן בהיבט הצבאי והן בהיבט הכלכלי - למעשה כבר מתכוננת לבחירות.
על מעורבות איראן במלחמה אמר: "חייבים להגיד את האמת. כל הנשק ללבנון הוברח על ידי איראנים. הכסף לג'יהאד האיסלאמי וחמאס זה איראן. הברחת נשק מירדן ליהודה ושומרון – זה איראן. אנחנו צריכים לטפל בראש הנחש. בלי זה אי אפשר להכריע".
עוד הוסיף: "איראן תוקפת אותנו ישירות. היא תקפה אותנו משטחה, תוקפת באמצעות הפרוקסים שלה, שלא יכולים להתקיים בלי גיבוי איראני ובלי כספים איראנים. אנחנו נמצאים בג'ונגל. כשחיות טרף מריחות דם, גם מי שלא התכוון להתנפל עליך - מתנפל". הוא מעריך: "איראן מתכוונת להתיש אותנו במלחמת התשה עד שתהיה להם מטרייה גרעינית. המטרה המרכזית שלהם היא חיסול היישות הציונית".
"כל מי שיכול לתקוף אותנו - תוקף. אנחנו מותקפים משש חזיתות שונות כרגע. השאלה היא האם אנחנו צריכים לחכות ולתת להם בעיתוי נוח לתקוף אותנו. הדרג המדיני צריך לדרוש מצה"ל תכניות ברורות איך אנחנו מנצחים במלחמה הזאת. אני לא מכיר תכניות כאלה, יכול להיות שאני לא מכיר הכול", הוסיף ליברמן.
ביחס להתנהלותו של נתניהו הדגיש ליברמן: "כמו שראש הממשלה מנע במשך שנים סיכולים של ראשי חמאס, כמו שהוא שחרר את סינוואר ויאסין, וכמו שברגע האחרון אחרי סיכום עם טראמפ, שלושה ימים לפני החיסול של קאסם סולימאני הוא ברח מההתחייבות".
"אנחנו כרגע חיים על הטיטניק. אנחנו ממשיכים את חיי השגרה, המסעדות מלאות בתל אביב ובהרצליה, והצד השני פועל להדק את טבעת החנק שתכננו שנים. צעקתי, ולא הצלחתי לשנות הכיוון", אמר.
על המשא ומתן לעסקת חטופים אמר ליברמן: "יש צוות של משרד הביטחון שמנהל את האירוע, וכל המלצה שלהם - אני אתן להם גיבוי. אני סומך על האנשים האלה, מדובר באנשים הכי ערכיים והכי מנוסים שקמים בבוקר והולכים לישון עם הדברים האלה. אני לא צריך לתת עצות, אני צריך לתת גיבוי. אני מכיר את רובם באופן אישי, וסומך עליהם שיביאו את העסקה הטובה ביותר".
"ברמה העקרונית לפוליטיקאים עדיך לשמור על שתיקה בעת הזו. מדובר בחיי אדם וברגע רגיש מאוד. לא תפקידי לתת עצות ופרשנויות. אני אתמוך בכל הצעה שהצוות של ניצן אלון יביא", סיכם.
ליברמן התייחס לסרטון הישן שבו נשמע נפתלי בנט אומר כי ליברמן מימן את חמאס בתיווך קטאר: "אני התפטרתי בגלל כסף לעזה. שר הביטחון מעולם לא נפגש עם שר החוץ הקטארי בארבע עיניים. המזכיר הצבאי עושה תרשומת מדויקת של כל מילה שנאמרה שם. כסף לחמאס לא עלה באותה פגישה. אני ננזפתי על ידי המזכיר הצבאי, ששאל אותי למה צרחתי עליו כל הזמן שהוא מממן הטרור. נפתלי היה במצב קשה ב-2020, הוא לא הצליח להיבחר אז כנראה שהוא היה במצוקה".