מקורות דיווחו לעיתון "א-שרק" הסעודי דווח כי ישראל דורשת לקבל חמישה חטופים חיים מדי שבוע בתקופת ההפוגה במקום שלושה כפי שנקבע במסמך הקודם. בעיתון "אלרד" הירדני דווח כי ישראל הודיעה למצרים על נכונותה לסגת מחמש נקודות ביטחון, מתוך שמונה הנקודות שסומנו, לאורך ציר פילדלפי.
עוד לפי הדיווח באל-ג'זירה, במהלך השיחות נמסרו למצרים מפות של פריסת כוחות צה״ל ברצועת עזה בשלב הראשון של עסקת החטופים, ובמיוחד לאורך ציר פילדלפי. הוא ציין כי חלה התקדמות מול המצרים, שצפויים להעביר מחר את המפות הישראליות לחמאס, כדי לקבל את תגובת הארגון.
ראש הממשלה ניסה להסביר את עמדתו, אמר שמטרתו היא להחזיר כמה שיותר חטופים ("אני משאיר אנשים חולים, מבוגרים - אתם הייתם עושים דבר כזה?"), ולבסוף אמר לאחר שאחת מבנות המשפחה זעמה שהסיוע ההומניטרי ממשיך כאשר החטופים עדיין שם, כי: "יש גם הרבה פעמים דברים שאנחנו רוצים ואנחנו מתעקשים עליהם, למשל אני הייתי רוצה ללכת ברגל לאיטליה בקו ישר. אם מה שאני צריך לעשות זה לייבש את הים אז "בואו נייבש את הים, מה הבעיה"?".
גורם המעורה בפרטי המשא-ומתן מסר: "הדיווח בתקשורת הערבית על נכונות ישראלית לסגת מחמש נקודות ביטחון בציר פילדלפי, הוא שקר מוחלט וניסיון לוחמה פסיכולוגית. ישראל פרוסה בציר פילדלפי מכרם שלום עד הים. ראש הממשלה עומד על העקרון שמצב זה יימשך, בניגוד ללחץ של גורמים מסוימים בצוות המשא-ומתן שמוכנים לסגג משם. במסגרת המאמצים להשיג עסקת חטופים, ראש הממשלה הסכים לשנות מיקום של עמדה אחת למרחק כמה מאות מטרים בלבד - דבר שאינו פוגע בשליטה המבצעית לאורך הציר".