הפגישה הייתה צפויה להתמקד בשני נושאים מרכזיים: הרחבת הפעילות הצבאית של ישראל בלבנון והתגובה הישראלית הצפויה למתקפת הטילים האיראנית. דוברת הפנטגון אישרה כי הפגישה לא תתקיים במועדה המתוכנן, מבלי לספק מועד חלופי.
בתוך כך, בוושינגטון פוסט דווח מפי גורם ישראלי בכיר כי נתניהו הציב לגלנט שני תנאים לאישור נסיעתו לוושינגטון. התנאי הראשון הוא קיום שיחת טלפון בין ביידן לנתניהו, אותה מצפה ראש הממשלה לקיים מזה מספר ימים.
התנאי השני הוא אישור הקבינט הביטחוני לתגובה ישראלית על מתקפת הטילים של איראן בשבוע שעבר. הגורם הוסיף כי נתניהו מנסה ללא הצלחה ליצור קשר עם הנשיא ביידן. בלשכת ראש הממשלה סירבו להגיב.
זמן קצר לאחר מכן, העיתונאי ברק רביד דיווח באתר אקסיוס כי הנשיא ביידן צפוי לקיים שיחת טלפון ביום רביעי בבוקר עם נתניהו, בנוגע לתוכניותיה של ישראל לפגוע באיראן. מקורב לנתניהו אמר לאקסיוס כי ברגע שתתקבל החלטה, נתניהו ירצה לתדרך את ביידן. שיחת ביידן-נתניהו נקבעה כבר לפני החיכוך בין נתניהו לגלנט, כך לפי גורם נוסף.