לאחר שהגורם המדיני הכחיש: בכירים ישראלים מאשרים - אין תקיפות בביירות לבקשת האמריקאים

בצל הדיווחים על עצירת התקיפות בביירות לבקשת ארה"ב, ועל אף שתי הכשחות שפורסמו בשם גורמים מדיניים, גורמים המעורים בנושא טוענים: "האמריקאים ביקשו לצמצם את פעולות צה"ל בבירת לבנון"

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו, ג'ו ביידן
בנימין נתניהו, ג'ו ביידן | צילום: רויטרס

לטענת הגורמים, בשיחה שהתקיימה ביום חמישי האחרון, הצד האמריקני ביקש לצמצם את פעולת צה"ל בבירת לבנון,  בשל ההרס והפגיעות בנפש כתוצאה מהתקיפות.

על פי הגורמים הישראלים, מבחינת ישראל בקשה זו לא פוגעת משמעותית בפעולה הצבאית שמתנהלת נגד כוחות חזבאללה: "לא חסרות מטרות שבהן צה"ל מטפל גם מחוץ לדאחייה". עם זאת, בישראל מבהירים כי במידת הצורך, אם תאושר תכנית כזאת או אחרת שכוללת תקיפות בביירות, זה יקרה.

יתרה מזאת, גורמים ישראלים אומרים כי במהלך השיחה ביום חמישי לא עלה נושא הדד-ליין לתגובה הישראלית על המתקפה האיראנית: "תהיה תגובה עוצמתית שתצא לפועל בזמן הכי נכון".

נתניהו בבא"ח גולני | צילום: איתי בית-און /לע"מ, סאונד: בן פרץ /לע"מ

דובר צה"ל מסר בתגובה לפרסום כי "צה"ל נלחם להשגת מטרות המלחמה על פי תוכנית סדורה ובהתאם להנחיות הדרג המדיני. לא נתייחס לשיח בין צה"ל לבין הדרג המדיני".  התקיפה בחמישי האחרון הייתה הראשונה מאז תחילת המלחמה שבה תקפה ישראל במערב ביירות, מצפון לרובע הדאחייה. גורם מדיני: "הדיווח על הנחיה כביכול של הדרג המדיני לצה״ל להפסיק או לצמצם תקיפות בביירות, הוא שקרי לחלוטין".

"השנייה היא הטלת מצור ימי, יבשתי ואווירי על דרום לבנון, שמטרתו לנתק את נתיבי האספקה הצבאיים והלוגיסטיים של חיזבאללה ולצמצם את יכולותיה. השלישית היא לפגוע כמה שניתן ביכולות הפיקוד והשליטה של חיזבאללה, וזו הסיבה לתקיפות בדאחייה, שנחשבת ל'בירת חיזבאללה' ולמרכז הפוליטי שלה".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חיזבאללה
/
לבנון
/
ביירות
/
ג'ו ביידן
/
קמלה האריס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף