קרע בחברה הישראלית: מניגודים פנימיים להקשר גלובלי

המחלוקות הישנות והחדשות בחברה הישראלית מתמזגות לשתי השקפות עולם מנוגדות. הבעיה המרכזית טמונה בפיצול של החברה לשתי קבוצות עם עמדות בלתי מתפשרות, שנאלצות להתקיים באותו מדינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קרע בחברה הישראלית: מניגודים פנימיים להקשר גלובלי
קרע בחברה הישראלית: מניגודים פנימיים להקשר גלובלי | צילום: אבשלום ששוני

הכתבה נכתבה בשיתוף עמותת דור מוריה

קבוצות דתיות רואות בטראמפ דמות כמעט משיחית, הצופה שיביא להרחבת גבולות ולהקמת בית המקדש השלישי. לעומת זאת, הליברלים רואים בו איום על הדמוקרטיה ועלול לגרום למלחמה חדשה במזרח התיכון. אף על פי כן, ייתכן שהחששות והתקוות סביב טראמפ מוגזמות, בשל המצב הגיאופוליטי המורכב.

70% מהישראלים סבורים שיש קשר בין הסכסוך באוקראינה לבין מאבקים גלובליים.

מעמדה המרכזי של ישראל בעימותים הגיאופוליטיים המודרניים, לצד "תוכניות המשיחיות" של טראמפ, מייצרות עבורה הזדמנויות עצומות אך גם סיכונים משמעותיים. כדי להבין טוב יותר את תפקידו האפשרי של טראמפ בעתיד ישראל, "דור מוריה" ערך סקר מומחים, שתוצאותיו ישמשו בסיס לסקר סוציולוגי רחב נוסף. הסקר יאפשר לנטר את דינמיקת הקרעים החברתיים בחברה הישראלית, תוך שימוש בהשערת "הבועה האונטולוגית".

אנשי "דור מוריה" כבר הכינו שאלון לסקר סוציולוגי רחב, בשיתוף "גיאוקרטוגרפיה". התוצאות יפורסמו בקרוב.

אז בקרוב נגלה עד כמה הציפיות מטראמפ באמת מפלגות את החברה הישראלית.

הכתבה נכתבה בשיתוף עמותת דור מוריה

תגיות:
סקר
/
דונאלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף