בפתח הדיון, הגרי התייחס פעם נוספת לסערה שעורר לפני כמה שבועות כאשר התייחס לחקיקה בכנסת וביקר את קידום "חוק פלדשטיין". הגרי אמר לחברי הכנסת: "אני מבקש להתנצל על הדברים שאמרתי בקשר לחוק פלדשטיין, הכנסת היא הריבון. הגבתי לשאלת כתב, לא הייתי צריך להגיב, הרמטכ"ל נזף בי ובצדק".
עם זאת, דובר צה"ל הוסיף: "צה"ל חייב וצריך להעביר את עמדתו ביחס לחקיקה שקשורה בצה"ל כמו חוק הגיוס לדוגמא, זה צריך להיות בערוצים הלגיטימיים כמו הפורום הזה".
כזכור, בתחילת החודש הגרי ביטא ביקורת יוצאת דופן על חוק פלדשטיין שקודם באותו היום בכנסת, חוק שאמור לאפשר לעקוף את שרשרת הפיקוד הצבאית ולהעניק לכל חייל סמכות להעביר מסמכים ישר לדרג המדיני.
במענה לשאלה במסיבת עיתונאים אמר תא"ל הגרי: "החוק מסוכן לצה״ל. הוא יוביל למצב שכל חייל יכול לגנוב מסמכים. הוא מסוכן לביטחון המדינה. צה"ל לא מסתיר מידע מהדרג המדיני והמסמך המדובר היה נגיש לגורמים המוסמכים בלשכת ראש הממשלה, הוא נגנב והועבר לעיתון בגרמניה במסלול עוקף צנזורה. זה נחשף לאויב ופגע בביטחון המדינה. החוק הזה מסוכן מאוד, כי הוא ייצור מצב שכל גורם זוטר בצה"ל יכול על דעתו לגנוב ידיעות מודיעיניות".
בהמשך הגרי פרסם הודעה בשמו וכתב: "בהצהרה שלי הערב בתשובה לשאלה התבטאתי באופן שחרג מסמכותי כדובר צה״ל, ועל כך נזף בי הרמטכ״ל. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית וצה״ל כפוף לדרג המדיני. במאות ההצהרות והשאלות שעניתי עליהן מאז שבעה באוקטובר אני שומר על ממלכתיות. צה״ל מעביר את עמדתו לגורמים הרלוונטיים בענייני חקיקה במנגנונים המקובלים לשם כך, ולא בדרך אחרת"