חמאס פרסם היום (רביעי) הצהרה בה הארגון מאשים כי "ישראל דחתה את עסקת החטופים". עוד נכתב בהודעה: "מאמצי המשא ומתן נמשכים ברצינות. התנועה גילתה אחריות וגמישות, אך ישראל הציבה תנאים חדשים, שהובילו לדחיית השגת ההסכם שהיה זמין". מנגד, מקורות מצריים מסרו לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד כי המשא ומתן על הפסקת האש בעזה נמצא במרחק צעדים מקו הסיום.
לשכת ראש הממשלה הגיבה להודעת חמאס: "ארגון הטרור חמאס שוב משקר, חוזר בו מהבנות שכבר הושגו, וממשיך להערים קשיים על המשא-ומתן. על אף זאת, ישראל תמשיך ללא לאות במאמצים להשבת כל חטופינו".
לגבי אפשרות העסקה אמר גורן: "הכניסה למתווה היא מצב של ווין ווין. אם לא תהיה הפרה, נשיב את כל החטופים עד האחרון שבהם. אם תהיה הפרה, השבנו את חלקם ונשוב להכות באויב ללא רחמים". הוא סיים בתקווה: "תארו לעצמכם חנוכה שבו את הנר השמיני לישי מדליקה עם עמרי, שרון מדליק עם אלי, דני מדליק עם איציק, שיר מדליקה עם קית', והמשפחה של טל שלי מדליקה נרות בידיעה שטל מצא מנוחת עולמים בקיבוץ שבו הוא גדל והקים משפחה ונהרג על הגנתו. זה יכול לקרות, וזה בידיים שלנו".
"אלה ארבעת התנאים שבהם אנחנו נראה את החטופים שבים לפה. כל מי שיעשה עסקה בשרשור, כל מי שיעשה עסקה חלקית אחראי ודמם של החטופים שישארו מאחור יהיה על ראשו, זה לא משנה אם זה נתניהו או מישהו אחר. תזכרו, מי שישאר שם מאחור גוזרים את דינו למוות".
בהמשך למחאת משפחות החטופים, משמרת 101 של אימהות ובנות משפחות החטופים, יחד עם מאות אזרחים, חוסמים את רחוב שאול המלך מול הקריה בתל אביב במחאה שקטה, בדרישה להחזיר את יקיריהם הביתה. כאמור, המחאה מתקיימת מול הקריה - מקבלי ההחלטות, במטרה להפעיל לחץ על הממשלה ולקדם עסקה לשחרור החטופים.
המפגינים יושבים בשקט, לבושים בלבן, ללא קריאות רמות וללא דגלים. "זה לא צריך להיות מאבק רק של המשפחות", אמרה דנה, תושבת גבעתיים שהגיעה עם שני ילדיה. "באתי כי זה המעט שאני יכולה לעשות. אי אפשר להישאר אדישים כשילדים ונשים מוחזקים בעזה".
חלק מהמפגינים הגיעו מהמשרדים הסמוכים, נורית שעובדת בסמוך אמרה: "שמעתי על המחאה הזאת והודעתי בעבודה שאני אצא קצת יותר מוקדם, מאחר והרגשתי שאני לא יכולה לשבת בשקט שיש 100 חטופים בעזה. אני לא מכירה אישית אף אחד מהמשפחות, אבל זה לא משנה. כל עם ישראל, צריך להיות משפחה אחת במאבק הזה".
אמהות ובנות משפחות החטופים הובילו את הדלקת הנר הראשון של חנוכה שהתקיימה בבית אריאלה, בתום משמרת 101 שהתקיימה מחוץ לשער שאול שבקריה.
שירה אלבג, אמה של לירי אלבג, הדליקה את הנר הראשון בתפילה יחד עם כל המשתתפים להשבת 100 החטופים.