בישראל מזהירים: "אם ההפרות יימשכו - צה"ל לא ייסוג משטח לבנון"

השלב הראשון של הסכם הפסקת האש מול חיזבאללה ולבנון לצפו להסתיים בעוד 20 יום. בינתיים, חיזבאללה ממשיך להפר את ההסכם ולשקם את כוחו. בישראל מבהירים: לא ניסגו משטח לבנון אם יימשכו ההפרות

אנה ברסקי צילום: פרטי
פעילות כוחות אוגדה 98 בדרום לבנון
פעילות כוחות אוגדה 98 בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

על פי הגורמים הישראלים הבכירים, עד כה חיזבאללה לא נסוג כפי שהבטיח. צבא לבנון לא נפרס בשטח בקצב ובהיקפים שנקבעו במסגרת ההסדר. ארגון הטרור חיזבאללה מעביר אמל"ח מהדרום אל מעבר לנהר ליטני. הוא ממשיך להשתקם ולהתארגן מחדש - על אף המכות הקשות שספג והמשבר ההנהגתי והארגוני הקשה שהוא חווה.

אמצעי הלחימה שאותרו על ידי הכוחות בדרום לבנון
אמצעי הלחימה שאותרו על ידי הכוחות בדרום לבנון | צילום: דובר צה''ל

לעת עתה חיזבאללה פועל בפרופיל נמוך כי מעוניין לשמור על שקט. אולם, על פי המידע שיש בידי ישראל - הנהגת חיזבאללה מצפה לשינוי דרסטי של המצב אחרי 60 יום, כאשר לפי ההסכם, צה"ל ייסוג ויעזוב את לבנון.

חיילי צבא לבנון בעיירה כחאלה
חיילי צבא לבנון בעיירה כחאלה | צילום: רויטרס

בישראל רואים בנקודה זו מבחן לצבא לבנון - האם יקיים את ההסדר במלואו או שיתברר כי עשה פעולה חד פעמית. על פי הגורמים המעורים, משימת בניית התכנית למקרה של קריסת ההסכם כבר הושלמה וצה"ל הכין בנק מטרות. עם זאת, בישראל מעדיפים לשדר אופטימיות זהירה. גורם מדיני מעריך כי הפסקת האש לא תקרוס גם אם צה"ל יישאר בשטח הלבנוני לאחר 26 בינואר.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
גבול ישראל-לבנון
/
מבצע חיצי הצפון
/
הפסקת אש בלבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף