הר-צבי הוסיף, כי "טראמפ רואה עצמו כאיש עסקים מוצלח והתפיסה שלו דוגלת בסגירת עסקאות מעמדת כוח. מעל לכל, טראמפ יחתור לשפר את מצבה הכלכלי של ארה"ב, להוריד את יוקר המחייה ולהילחם בתופעת המהגרים. אלו למעשה הבטחות הבחירות המרכזיות שלו. אחת הדרכים להשגת יעדים אלו תהיה באמצעות יצירת משברים, תוך איומים לעשות שימוש בעוצמתה המדינית, הכלכלית והצבאית של ארה"ב. האיומים להחזיר את תעלת פנמה לשליטת ארה"ב ולהשתלט על גרינלנד, כמו גם המסרים התקיפים והמשפילים לטרודו כאילו קנדה היא המדינה ה-51 של ארה"ב והדרישה ממדינות נאט"ו להגדיל את הוצאות הביטחון שלהן, נועדו בראש ובראש להשיג תמורות כלכליות, לצמצם מכסים המוטלים על סחורות אמריקניות, להשתלט על נתיבי שייט ומשאבי טבע ולהפחית את ההשקעות של ארה"ב בסיוע ביטחוני וצבאי למדינות ברחבי העולם".
לתפיסתו של הר-צבי, "השאיפה של טראמפ לסיים את המלחמות באוקראינה ובמזה"ת נובעת מההבנה שלו, כי אלו גוררות את ארה"ב להשקיע תשומות מדיניות וכלכליות רבות, וככל שיימשכו כך הן עלולות לשאוב את ארה"ב למעורבות רבה יותר ולהעיב על יכולתו להתמקד בסוגיות המרכזיות עבורו. סביר, כי טראמפ ימקד את מירב התשומות בזירה הבינלאומית בעימות הרב-מימדי מול סין, בעיקר בתחומים הכלכליים והטכנולוגיים. השאיפה שלו לסיים את המלחמה באוקראינה נועדה, בין היתר, לשרת מטרה זו, מתוך תקווה כי הוא יצליח בכך לצמצם במידה מסויימת את התלות הרוסית בסין".
ביחס למזה"ת, הר-צבי העריך, כי שלושת היעדים המרכזיים עבור טראמפ יהיו סיום המלחמה בעזה והחזרת החטופות והחטופים, קידום הסכם נורמליזציה היסטורי בין ישראל לסעודיה ולמנוע מאיראן לפרוץ להשגת נשק גרעיני. טראמפ מבין כי למעשה קיימות זיקות גומלין בין כל הסוגיות. ללא סיום המלחמה בעזה, יהיה קשה ביותר עד בלתי אפשרי לכונן נורמליזציה ולהעמיק את הברית האזורית והקשרים בין ישראל למדינות בעולם הערבי והמוסלמי. כשלון בהשגת הנורמליזציה עלול להקרין לשלילה גם על האפשרות לגבש קואליציה אזורית כנגד איראן, לצד החמצת ההזדמנויות הכלכליות שייפתחו עבור מדינות המזה"ת וארה"ב".
לסיכום, הר-צבי הדגיש, כי "עוד לפני תחילת כהונתו, באופן חריג, טראמפ כבר מעורב ומשפיע על תהליכים באזור, בייחוד בכל הקשור לאפשרות לקידום עסקת חטופים חדשה. המדיניות הצפויה של טראמפ מערבבת מחדש את הקלפים במערכת הגלובאלית בכלל ובמזרח התיכון בפרט. מצד אחד לכאורה כל האופציות על השולחן, אך מצד שני נראה כי טראמפ יישאף למקד מאמצים בשיקום העוצמה והכלכלה האמריקנית ולהימנע מהישאבות למלחמות. טראמפ כבר הוכיח בקדנציה הראשונה, ויתרה מכך בשורת ההצהרות בשבועות האחרונים, כי הוא אינו מהסס ללחוץ גם על מדינות הנתפסות כבעלות ברית של ארה"ב כדי להשיג את המטרות שהוא מסמן, וישראל חייבת לקחת זאת בחשבון בגיבוש המדיניות בתקופה הקרובה".