"אני לא עוסק בעתידי הפוליטי, אם הייתי עוסק בזה הייתי יכול לקבל הכל ולבקש הכל - הממלכה מעליי והמדינה מעליי", אמר בפתח השיחה. בהמשך התייחס למורכבות העסקה והקושי הציבורי והלאומי בלקבל אותה. "אין עסקאות טובות עם השטן. זו עסקה שמסכנת אלפי ישראלים, כמו כל עסקה עם השטן. אני חושב שמנהיגות נמדדת דווקא תחת אש, בסוף כבר תקופה ארוכה שדברים נעשים בניגוד לדעתנו, כגון הסיוע ההומניטרי מצב שיכול היה לחנוק את ארגון הטרור חמאס. לי בראש מעייניי חשוב רק דבר אחד - לחזור ללחימה ולהשמיד את חמאס".
לאחר מכן נשאל על ראש סיעתו איתמר בן גביר שהכריז כי הוא וחבריו לסיעה פורשים מהממשלה בשל העסקה. "אני לא עסוק בלחלק ציונים, אני חושב שאם זה כל כך גרוע, הוא היה צריך להפיל את הממשלה ולא להתפטר. אם לטעמם זה כל כך גרוע שיפיל את הממשלה. אני לא עוסק בספקולציות. העסקה הגרועה, אין שאלה עם זה. אין עסקה טובה עם השטן, הוא יישאר שטן לפני ויישאר שטן אחרי העסקה. אין ברירה לעשות עסקה כי השטן הוא זה שחטף את האחים שלנו", הוסיף.
"החובה שלנו היא להבטיח ש-7 באוקטובר לא ישנה. חייבים לחזור ללחימה, דעתי היא מתוך הבנה פרגמטית מזרח תיכונית של מי שלומד את ארגוני הטרור האלה, בסוף חייבים להשמיד אותם. אי אפשר להשמיד את הרעיון כמו שהנאציזם לא חלף מהעולם אבל אפשר להשמיד את הארגון", הסביר.
"חשוב לשים את הדברים על דיוקם. אני לא בורח מאחריות. אני מחוקק, לא חבר בממשלה. אם הייתי חבר בממשלה, הייתי דורש לחנוק אותם באמצעים הרבה יותר אגרסיביים ואלימים. תפקידנו לדאוג שהלחימה תחודש ביתר שאת. מהיום ה-16 מדינת ישראל תתחיל לנהל משא ומתן עם חמאס בתיווך קטארי ושל ארצות הברית. בסוף חשוב להשמיד אותם כי אם לא נשמיד אותם עכשיו אז עוד שנה, עוד עשור, עוד 15 שנה, ילדיי, ילדיכם, יתמודדו מולם שוב פעם", סיכם כהן.