הלילה אושר החוק של ח"כ חנוך מילבצקי מהליכוד שמתערב באופן ניהול התקציב של לשכת עורכי הדין ומוריד את דמי החברות, וכעת הוא מתאר בראיון ל"מעריב" את המהלך המשמעותי הבא שהוא מתכנן - הפיכת לשכת עורכי הדין לגוף וולונטרי, שעורכי הדין יוכלו לבחור האם להיות חברים בה ולא יחויבו על פי החוק 

בנוגע לחוק שאושר בלילה, ח"כ מילבצקי מתעקש שלא מדובר בנקמה ביו"ר הלשכה שנחשב לעומתי לממשלה: "זה לא משהו בנעשה, בניגוד למה שחושבים, מתוך עיקרון כי עמית בכר הוא מתנגד חריף של הממשלה., זה לא האירוע. האירוע הוא שיש ציבור גדול של עורכי דין, למעלה מ-80 אלף, שמשלם למעלה כאלף שקלים בשנה, כל שנה, על דמי חבר, ורובם הגדול לא מקבל עבור זה כלום. וכשאתה פותח את מה שהולך בתקציב עצמו, ואתה רואה את המספרים, אתה מבין שזה מטורף. זאת אומרת היה איפה לחתוך".

מילבצקי גם מבהיר שהוא לא 'שליח' של שר המשפטים לוין שניסע לאיים על יו"ר הלשכה עמית בכר: "ממש לא. יותר מזה, לפני שהתחלתי לקדם את החוק, שאלתי את שר המשפטים - תגיד לי, זה משהו שאתה אחר כך תעצור לי אם אתה תגיע איתם באיזשהו הבנות בוועדה למינוי שופטים? כי זה אני לא מעוניין לעשות. והוא אמר לי לא".

כעת אחרי שהצליח לאשר את החוק בנוגע להתקציב, מילבצקי ימשיך לקדם את המהלך המשמעותי יותר - הפיכת הלשכה לוולונטרית, הצעת חוק שכבר עברה בקריאה הטרומית. "זה חוק צרכני", הוא מסביר, "שמאפשר לעורכי דין לא להיות חברים לכל החיים באיגוד מקצועי כדי לעבוד".

הוא מדגיש כי החוק החדש כולל שני היבטים מרכזיים שעוד צריך לעבוד עליהם כדי לדייק את נוסח החוק: "ראשית, האתיקה תעבור לגוף חיצוני. שנית, נצטרך לטפל בנושא נכסי הלשכה - מה קורה לבניינים ולנכסים שנצברו במשך השנים".

"בסופו של דבר", מסכם מילבצקי, "מדובר במהלך שנותן חופש בחירה לעורכי דין ומונע מצב לא נורמלי של חברות חובה במקצוע".