"החלטה של איתמר" - בשבת הקרובה: סמוטריץ' צפוי להתפטר מתפקיד שר האוצר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' צפוי להתפטר מתפקידו על מנת להחסיר את הח"כ הנורווגי יצחק קרויזר מהציונות הדתית, זאת בעקבות סירובו של ח"כ קרויזר להצביע עם הממשלה. לאחר מכן צפוי סמוטריץ' לחזור לתפקידו

אנה ברסקי צילום: פרטי
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל פלאש 90
2
גלריה

במוצאי שבת (מחר) השר בצלאל סמוטריץ' צפוי להגיש התפטרות מתפקיד שר האוצר, זאת על מנת לחזור לכנסת במטרה להחסיר את ח"כ יצחקר קרויזר ממפלגת עוצמה יהודית שכיהן כח"כ נורווגי.

לאחר המהלך הממשלה והכנסת יצטרכו לאשר מחדש את מינויו של סמוטריץ' לתפקיד שר האוצר. ברגע שהתפטרותו תיכנס לתוקף, בתוך 48 שעות מרגע ההתפטרות עצמה, ח"כ יצחק קרויזר מעוצמה יהודית יעזוב את הכנסת.

יצחק קרויזר
יצחק קרויזר | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

בצלאל סמוטריץ' התייחס לעניין היום בכנסת ואמר: ""קרויזר אחלה פרלמנטר, זה החלטה של איתמר, אמרתי לו שאני מוכן להישאר רק שלא יצביע נגד הקואליציה".

גורמים המעורים בפרטים מציינים כי בימים האחרונים הציעו בציונות הדתית להשאיר את קרויזר בכנסת בתנאי שיצביע בעד החלטות הממשלה ולא יביא לסיכון של נפילת הממשלה אך בעוצמה יהודית סרבו.

תגיות:
הציונות הדתית
/
בצלאל סמוטריץ'
/
יצחק קרויזר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף