המאבק על הישארותו של יואב גלנט בליכוד מתחמם: שר הביטחון לשעבר הגיש אמש תגובה מפורטת לעתירה המבקשת להדיחו מהמפלגה, זאת לקראת הדיון שייערך בבית הדין של התנועה ביום שלישי הקרוב בראשות נשיא בית הדין , עו"ד מיכאל קליינר, ובהרכב של שלושה שופטים.
את גלנט מייצג עו"ד בעז בן-צור, מי שהיה סנגורו של בנימין נתניהו בתיק 4000 עד לפרישתו בקיץ האחרון - בחירה המעידה על כוונתו של גלנט להיאבק בכל הכוח על חברותו במפלגה.
תגובת יואב גלנט לעתירת ההדחה נגדו by maariv on Scribd
בכתב התגובה שהגיש בן-צור, הוא טוען כי העתירה "כללית ולקונית" וחסרה תשתית עובדתית להדחה. לדבריו, גלנט הוכיח את נאמנותו לליכוד שוב ושוב, והמחלוקות הפוליטיות שהתעוררו אינן מהוות עילה להרחקתו מהתנועה. בן-צור מדגיש בתגובתו כי "הליכוד הוא מפלגה דמוקרטית ופלורליסטית" המאפשרת שיח פתוח וחופש דעה, תוך שהוא מזכיר את ניסיונו הרב של גלנט בתפקידיו הקודמים בתנועה.
כפי שנחשף ב"מעריב", היועץ המשפטי של הליכוד, עו"ד אבי הלוי, תומך בעמדת העותרים ומבקש להרחיק את גלנט מהמפלגה. בתגובתו הרשמית קבע כי "העותרים הניחו תשתית עובדתית ומשפטית" להפסקת חברותו של גלנט בליכוד ולמניעת התמודדותו בפריימריז לכנסת ה-26.
העותרים מאשימים את גלנט בשורת מהלכים נגד עמדת המפלגה: מהתנגדותו לרפורמה המשפטית, דרך "ליל גלנט" והפיטורים שבאו בעקבותיו, ועד לעמדותיו במלחמה - כולל קריאתו להקמת מדינה פלסטינית וביקורתו על ניהול המערכה בעזה ובצפון. בתגובתו, טוען גלנט כי מדובר בעתירה "צהובה, מלעיזה ופרובוקטיבית" וכי "הליכוד הנה תנועה פלורליסטית" בה חילוקי דעות אינם עילה להפסקת חברות.
על פי חוקת הליכוד, אם יחליט בית הדין שלא להרחיק את גלנט - ההחלטה תהיה סופית. לעומת זאת, החלטה על הדחה תאפשר לגלנט לערער בפני הרכב מורחב של חמישה שופטים.